Vicepreşedintele PSD Mihai Chirica, ales primar al Iaşiului, spune că organizaţia judeţeană PSD Iaşi este controlată în continuare de fostul "baron" Gheorghe Nichita prin intermediul unui mecanism nedemocratic. Chirica a spus că va propune conducerii centrale a PSD să schimbe "din temelii" organizaţia judeţeană PSD Iaşi. Discuţiile cu liderul PSD, Liviu Dragnea, vor avea loc la şedinţa CEXN al PSD de la Vaslui,din 5 august. Chirica vrea să preia chiar el organizaţia judeţeană.

"BPJ (Biroul Politic Judeţean al PSD, n.r.) a fost creat şi gândit pentru a deveni o unealtă în mâna lui Stanciu şi Lupu, nu pentru a fi un mecanism democratic. Mihai chirica nu urmăreşte deţinerea funcţiilor politice pentru a devenit tiranul PSD la Iaşi (…) vreau să aduc starea de normalitate de care organizaţia avea nevoie. După plecarea lui Gheorghe Nichita nu s-a produs decât un transfer de autoritate de la acesta spre oamenii pe care i-a adunat în jurul lui, eu devenind foarte rapid duşmanul şi inamicul numărul unu. Contribuţia organizaţiei judeţene PSD pentru alegerile locale şi pentru primarul Chirica a fost nulă, ba mai mult aş tinde să spun că s-a făcut anticampanie", a declarat Chirica intr-un interviu in ziarulevenimentul.ro.

"Sunt oameni foarte valoroşi care din pacate au fost marginalizati sau impiedicati in a se dezvolta in acest partid, interesele personale si de grup dominand intotdeauna deciziile in PSD, lucru pe care eu nu-l voi mai accepta", a spus el. "Eu nu m-am luptat cu alt partid politic, eu totdeauna m-am luptat in interiorul propriului meu partid (…) în biroul personal al dlui Nichita, din Copou, se punea la cale decapitarea lui Mihai Chirica", a mai declarat vicepreşedintele PSD. În opinia acestuia, la alegerile parlamentare PSD nu mai trebuie să vină cu "oi negre" ascunse printre "oile albe". "Oile negre trebuie marginalizate", a spus el.

Te-ar putea interesa și: