Evenimentul Zilei > Politica > A explodat mămăliga în PSD! Vicepreşedinte lansează acuzaţii dure
A explodat mămăliga în PSD! Vicepreşedinte lansează acuzaţii dure

A explodat mămăliga în PSD! Vicepreşedinte lansează acuzaţii dure

Unul dintre noii lideri naţionali ai PSD lansează acuzaţii dure la adresa practicilor din partid şi îi cere lui Liviu Dragnea acordul pentru o schimbare radicală.

Vicepreşedintele PSD Mihai Chirica, ales primar al Iaşiului, spune că organizaţia judeţeană PSD Iaşi este controlată în continuare de fostul "baron" Gheorghe Nichita prin intermediul unui mecanism nedemocratic. Chirica a spus că va propune conducerii centrale a PSD să schimbe "din temelii" organizaţia judeţeană PSD Iaşi. Discuţiile cu liderul PSD, Liviu Dragnea, vor avea loc la şedinţa CEXN al PSD de la Vaslui,din 5 august. Chirica vrea să preia chiar el organizaţia judeţeană.

"BPJ (Biroul Politic Judeţean al PSD, n.r.) a fost creat şi gândit pentru a deveni o unealtă în mâna lui Stanciu şi Lupu, nu pentru a fi un mecanism democratic. Mihai chirica nu urmăreşte deţinerea funcţiilor politice pentru a devenit tiranul PSD la Iaşi (…) vreau să aduc starea de normalitate de care organizaţia avea nevoie. După plecarea lui Gheorghe Nichita nu s-a produs decât un transfer de autoritate de la acesta spre oamenii pe care i-a adunat în jurul lui, eu devenind foarte rapid duşmanul şi inamicul numărul unu. Contribuţia organizaţiei judeţene PSD pentru alegerile locale şi pentru primarul Chirica a fost nulă, ba mai mult aş tinde să spun că s-a făcut anticampanie", a declarat Chirica intr-un interviu in ziarulevenimentul.ro.

"Sunt oameni foarte valoroşi care din pacate au fost marginalizati sau impiedicati in a se dezvolta in acest partid, interesele personale si de grup dominand intotdeauna deciziile in PSD, lucru pe care eu nu-l voi mai accepta", a spus el. "Eu nu m-am luptat cu alt partid politic, eu totdeauna m-am luptat in interiorul propriului meu partid (…) în biroul personal al dlui Nichita, din Copou, se punea la cale decapitarea lui Mihai Chirica", a mai declarat vicepreşedintele PSD. În opinia acestuia, la alegerile parlamentare PSD nu mai trebuie să vină cu "oi negre" ascunse printre "oile albe". "Oile negre trebuie marginalizate", a spus el.