A desenat o toaletă pentru Anuala de Arhitectură și fost exmatriculat

A desenat o toaletă pentru Anuala de Arhitectură și fost exmatriculat

Dragoş Alecsandru, un student în anul V al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, susţine că a fost exmatriculat din cauza unei scrisori de protest adresate Ministerului Educaţiei. În document, tânărul a prezentat problemele cu care se confruntă studenţii din cadrul facultăţilor de la Arhitectură, iar acum este apărat şi de două asociaţii ale studenţilor, care spun că Universitatea a comis un abuz.

 Conducerea facultăţii de Arhiectură are cu totul altă versiune şi îl acuză pe Alecsandru că a avut „repetate acte de indisciplină”, dar şi că a i-ar fi minţit pe studenţi în privinţa strângerii de semnături pentru petiţia de protest înaintată Ministerului Educaţiei. Mai mult, aşa cum se specifică în actul prin care se argumentează exmatricularea lui Dragoş, conducerea facultăţii îl mai acuză pe tânăr că la unul dintre cursuri, ,,schiţă de schiţă”, în care studenţii au avut ca temă realizarea unui afiş pentru „Anuala de Arhiectură”, a făcut un proiect cu caracter obscen. Astfel, Dragoş a vrut să protesteze faţă de condiţiile din cadrul facultăţii şi în locul unui afiş a desenat, de fapt, o toaletă pe care a scris „Anuala de Arhitectură Filiala Bucureşti”, demers care a deranjat conducerea facultăţii.

„Am vrut să fac bășcălie de acest curs, la care ne dădeau aceeaşi temă la fiecare sesiune. Am depus în instanţă o solicitare de anulare a acestei decizii şi aştept termen. Am înţeles că sunt studenţi care spun acum că nu ştiu ce au semnat când le-am arătat petiţia. Eu cred că le este frică de conducere”, ne-a declarat Dragoş.

Tânărul a înaintat anul trecut petiţia către Ministerul Educaţiei, iar exmatricularea a survenit în iunie 2014. „Cursurile sunt ţinute în săli subdimensionate. O serie are aproximativ 150 de studenţi, iar ambele au aproximativ 300, iar în facultate, sălile cu cele mai multe locuri sunt Amfiteatrul (214 locuri) şi Sala Frescelor (211 locuri), unde de obicei se fac cursuri cu ambele serii. Există situaţii la anumite materii unde se prezintă materiale ce nu se mai fabrică, fiind un curs din anii ’80. Un alt exemplu este cursul de finisaje, în cadrul căruia înşişi asistenţii de seminar ne indică documentaţia pe Internet” , a scris studentul în scrisoarea către Ministerul Educaţiei.