Evenimentul Zilei > Politica > A dat norocul peste noi! Orban: „România va avea niște oportunități pe care nu…”
A dat norocul peste noi! Orban: „România va avea niște oportunități pe care nu…”

A dat norocul peste noi! Orban: „România va avea niște oportunități pe care nu…”

Premierul a declarat că România va avea niște oportunități pe care nu le-a avut în istorie. Dar toate aceste se vor întâmpla în următorii șapte ani.

Ludovic Orban a declarat, în cadrul unui discurs ținut în faţa candidaților PNL la Consiliul Județean și Primăria Călărași, că România va avea, în următorii șapte ani, oportunități fără precedent în istoria sa, urmând să beneficieze de fonduri importante de dezvoltare.

Ludovic Orban: „În al doilea rând, vom beneficia de resurse financiare aşa cum nu am mai beneficiat până acum, aici nu-i vorba numai de 80 de miliarde pe bugetul UE 2021-2027 şi de programul de rezilienţă şi recuperare, vom avea şi alte finanţări directe din bugetul Uniunii Europene, de asemenea vom avea finanţări pentru măsurile active în sprijinul angajaţilor şi angajatorilor prin programul SURE, o sumă care a fost alocată României de 4,99 miliarde care se adaugă la cele 80 de miliarde.

De asemenea, vom beneficia de o finanţare extrem de serioasă din partea partenerilor financiari internaţionali, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare cu care avem relaţii excepţionale şi care au ca obiectiv să investească în România sume pe care prefer să le anunţe ei, nu noi, Banca Europeană pentru Investiţii care, de asemenea, manifestă un interes deosebit pentru România, Banca Mondială şi alţi finanţatori internaţionali”, a mai spus Orban.

Orban a mai spus că există un interes mare din partea investitorilor de a veni în România

Premierul a anunţat că există zeci de companii străine care analizează deja posibilitatea de a investi în țara noastră: „Hai să fim cinstiţi, dezvoltarea economică presupune investiţii, investiţii publice, investiţii private. Sigur că şi noi trebuie să fim la înălţime. În următorii opt până la 10 ani noi trebuie să avem cea mai modernă infrastructură, atât infrastructură de transport, cât şi infrastructură energetică, de comunicaţii, infrastructuri de sănătate, infrastructura educaţională din toată Europa Centrală şi de Est. Putem face lucrul acesta şi depinde de fiecare dintre noi să facem lucrul acesta”, a concluzionat premierul Ludovic Orban la Călăraşi.