Evenimentul Zilei > Actualitate > A dat norocul peste Mircea Lucescu
A dat norocul peste Mircea Lucescu

A dat norocul peste Mircea Lucescu

Tehnicianul român a calificat-o, cu mari emoții, pe Șahtior Donețk pentru a șasea oară la rând în grupele Ligii Campionilor

Șahtior Donețk, formația pregătită de Mircea Lucescu, a acces pentru a șasea oară consecutiv în grupele celei mai importante competiții intercluburi din Europa. Trupa ucraineană a trecut cu mari emoții de „dubla” disputată în compania celor de la Rapid Viena.

În tur, la Viena, ucrainenii s-au impus cu 1-0, iar miercuri, la Lvov, echipa românului a obținut, pe muchie de cuțit, calificarea. Returul cu Rapid, din play-off, a fost unul care i-a dat palpitații lui „Il Luce”, încheiat cu scorul de 2-2. Șahtior a deschis scorul în minutul 10, prin Merlos, dar gruparea din Ucraina s-a văzut condusă 12 minute mai târziu, după reuşitele lui Schaub (13) şi Hofmann (22).


Șahtior a devenit prima echipă din Europa de Est care merge în grupele LC șase ani consecutiv


Au dat-o-n bară în ultima fază

Practic, scorul final s-a stabilit în prima jumătate a meciului, atunci când Gladkiy a egalat în minutul 27. Finalul de la Lvov a fost unul de coșmar pentru elevii lui Lucescu. Deși aveau un jucător eliminat, austriecii au fost cei care au dominat partida, având două ocazii imense de a trece în avantaj și de a-i arunca pe „mineri” direct în faza grupelor Ligii Europa.


FOTO: Mircea Lucescu În prelungiri, Rapid a trecut de două ori pe lângă golul calificării, iar una din execuții a cutremurat serios bara porții lui Șahtior. „Nu am fost atenți la ultima pasă și de aceea am avut parte de un final dramatic. Vreau să recunosc că în întreaga mea carieră nu am avut un asemenea noroc cum am avut în prelungirile partidei”, a recunoscut Lucescu după meci.

Performanță unică în Europa de Est

În urma succesului cu Rapid Viena, Șahtior Donețk se poate lăuda cu faptul că a devenit prima echipă din Europa de Est care se califică în grupele Ligii Campionilor în ultimele șase sezoane, dar și unul din cele șapte cluburi europene care și-au trecut în cont această performanță.