Tramvaiul ”ultramodern”, cum a  fost el prezentat de edilul Nicolae Robu, a rămas blocat pe șine marți în jurul orei 19,00, ieri, blocând, în spate, alte 10 tramvaie. Mijlocul de transport în comun a fost în cele din urmă tractat și dus în depou, de unde, aproape de miezul nopții, încărcat pe un trailer, a fost scos și trimis pentru reparații, la fabrica unde a fost realizat.

În Timișoara circulă mai multe tramvaie Armonia, care sunt ”făcute” la Electroputere VFU Paşcani şi Astra Vagoane Călători Arad. Nu este însă vorba de tramvaie noi, ci de unele nemţeşti, fabricate în anii 60-70, au fost refăcute "din temelii", cum afirma Robu, în sesnsul că li s-au schimbat caroseriile și, odată cu aceasta, s-a la mai puțin de jumătate numărul locurilor pe scaune.

Tramvaiele nemțești au fost cumpărate la preț de chilipir de admionistrația Ciuhandu, de la administraâțiile germane care le-au trimis la casat, în anii 90.

Între timp  RATT a trimis la Paşcani şi Arad un număr de 12 tramvaie nemţeşti, la reabilitare, după același model: pe sașiul original se montează un nou habitaclu. Şapte au ajuns deja la Timişoara, însă în circulaţie au fost puse deocamdată doar patru. (Sursa foto: Tion, sursa video: Facebook / Radu Constantin)