Evenimentul Zilei > Politica > A AVUT ZILE. S-a urcat LA VOLAN ÎN COMĂ ALCOOLICĂ
A AVUT ZILE. S-a urcat LA VOLAN ÎN COMĂ ALCOOLICĂ

A AVUT ZILE. S-a urcat LA VOLAN ÎN COMĂ ALCOOLICĂ

Un tânăr din Sibiu a scăpat ca prin minune cu viaţă după ce s-a urcat ,,rupt” de beat la volan. Analiza sângelui arată că el era aproape de comă alcoolică atunci când și-a făcut mașina praf, după ce a intrat cu viteză într-un cap de pod.

Accidentul a avut loc, anul trecut, pe DN 14, în localitatea Brateiu din județul Sibiu. Tânărul de 27 de ani s-a urcat la volanul unui autoturism, pe 14 decembrie, deși abia se putea ține pe picioare.
Din cauza vitezei, în jurul orei 23.00, conducătorul auto a pierdut controlul maşinii şi s-a izbit de un cap de pod. În urma acestei izbituri, maşina s-a făcut zdob, iar tânărul s-a ales atât  cu traumatism cranio-cerebral, cât şi cu mai multe fracturi costale.
Deşi duhnea a băutură, el nu a putut fi testat cu aparatul etilotest. „Era în stare foarte gravă și a fost transportat la spital. Acolo, medicii i-au recoltat probe biologice. Acestea au fost trimise la Institutul de Medicină Legală iar rezultatele ne-au parvenit abia acum”, a precizat pentru EVZ purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Sibiu, subcomisar Luciana Balteș.
Instituţia de Medicină Legală a trimis, ieri, rezultatele probelor biologice, iar acestea confirmă că bărbatul era aproape în comă alcoolică: avea 1,90 grame/litru alcool pur în sânge.
Polițiștii au transmis că împotriva conducătorului auto sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,80 g/l  alcool pur.