Evenimentul Zilei > International > A apărut o nouă pictură realizată de Banksy
A apărut o nouă pictură realizată de Banksy

A apărut o nouă pictură realizată de Banksy

Ultima pictură murală realizată de artistul stradal Banksy, a apărut luni pe un zid din oraşul britanic Birmingham, informează Press Association. Aceasta abordează situaţia persoanelor fără adăpost.

„Dumnezeu să binecuvânteze Birmingham!”, a scris Banksy în mesajul său pe Instagram. Cea mai recentă creaţie a artistului britanic înfăţişează doi reni desenaţi pe un zid din cărămidă părând că trag după ei, asemenea saniei lui Moş Crăciun, o bancă de pe Vyse Street, situată în Jewellery Quarter. Deseori, banca respectivă e ocupată de oameni ai străzii.

Chiar înainte să realizeze pictura, artistul a filmat, preț de 20 de minute, un om fără adăpost care se odihnește pe bancă.  Videoclipul a fost și el publicat pe aceeași rețea de socializare. ”În cele 20 de minute în care l-am filmat pe Ryan aşezat pe această bancă, trecătorii i-au oferit o băutură caldă, două batoane de ciocolată şi o brichetă, fără ca acesta să le ceară ceva”, a mai scris Banksy.

Mesajul artistului a strâns peste 2,7 milioane de vizualizări în mai puțin de 24 de ore de la publicare. Bansky este un artist stradal activist politic a cărui identitate e, momentan, necunoscută.