Evenimentul Zilei > Actualitate > RECOLTA POLIŢIEI. 25 de tone de legume şi fructe şi zeci de cântare „măsluite”
RECOLTA POLIŢIEI. 25 de tone de legume şi fructe şi zeci de cântare „măsluite”

RECOLTA POLIŢIEI. 25 de tone de legume şi fructe şi zeci de cântare „măsluite”

Poliţia Capitalei a descoperit tone de legume şi fructe fără documente şi numeroşi comercianţi care înşelau clienţii cu cântare "măsluite".

Poliţiştii au verificat producătorii agricoli şi persoanele juridice care comercializează produse de sezon en-gross în Piaţa Pucheni, din Sectorul 5, din Bucureşti.
Acţiunea poliţiştilor bucureşteni a avut ca scop prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi protejarea populaţiei împotriva unor acte de comerţ ilicite, prin folosirea instrumentelor de măsurat în mod fraudulos sau care nu corespund din punct de vedere metrologic.

În cadrul acţiunii, au fost verificaţi patru agenţi operatori, 25 de agenţi agricoli, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 35.500 de lei.

Au fost confiscate peste 25 de tone de legume şi fructe, contravaloarea acestora ridicându-se la aproximativ 29.956 de lei. Mai mult, au fost confiscate şi 17 cântare.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii bucureşteni au găsit un bărbat de 47 de ani din judeţul Covasna, care oferea spre vânzare peste 10 tone de cartofi, în valoare de aproximativ 9.800 de lei, fără a putea prezenta documente de provenienţă.

Bărbatul a fost sancţionat conform Legii 12/1990 cu suma de 1.000 lei iar marfa a fost confiscată şi predată în vederea valorificării.

Acţiunea a fost sprijinită de reprezentanţii Direcţiei Regionale de Metrologie.