Frații Tate au pierdut procesul. Decizie dură a tribunalului. Au de plătit o avere

Frații Tate au pierdut procesul. Decizie dură a tribunalului. Au de plătit o avereFrații Tate. Sursa foto: Instagram/ hustlersuniofficial

Un tribunal britanic a decis miercuri că poliția poate confisca peste 2 milioane de lire sterline (2,5 milioane de dolari) pentru a acoperi ani de impozite neplătite de la influencerul Andrew Tate și fratele său Tristan.

Forțele de poliție din Devon și Cornwall s-au adresat instanței pentru a revendica banii, păstrați în șapte conturi bancare înghețate, de la familia Tate și de la o femeie identificată doar ca J.

La Westminster Magistrates' Court, magistratul șef Paul Goldspring a decis că tranzacțiile financiare ale fraților, inclusiv transferul a aproape 12 milioane de dolari într-un cont pe numele lui J, au reprezentat o „înșelăciune directă” a autorităților fiscale.

Evazioniști fiscali „în serie”

Un avocat al forțelor de ordine a declarat că frații Tate au fost evazioniști fiscali „în serie”, care nu au plătit niciun impozit pe veniturile de 21 de milioane de lire provenite din afacerile lor online, inclusiv War Room, Hustlers' University, Cobra Tate și OnlyFans, între 2014 și 2022.

Frații Tate, Andrew

Andrew Tate. Sursa foto: Instagram

Andrew Tate a acuzat guvernul de „furt total” pentru că i-a înghețat conturile și i-a confiscat „tot ce au putut”.

„Aceasta nu este justiție; este un atac coordonat împotriva oricui îndrăznește să conteste sistemul”, a spus Tate într-o declarație. „Acest lucru ridică întrebări serioase cu privire la cât de departe vor merge autoritățile pentru a reduce la tăcere disidența”, a mai spus el, citat de apnews.

Probleme și cu justiția română

Inspectorii antifraudă au descoperit venituri nedeclarate la două persoane fizice, cetățeni britanici, în urma unor verificări realizate între mai și decembrie 2024. Potrivit unor surse, cei doi cetățeni britanici ar fi Andrew și Tristan Tate.

Inspectorii antifraudă au evaluat că prejudiciul se ridică la 28,8 milioane de lei, reprezentând impozit pe venit.

Mai exact, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au realizat o serie de controale, în urma cărora au descoperit că cei doi britanici au cauzat un prejudiciu semnificativ bugetului de stat, suma în cauză fiind exclusiv impozitul pe venit.