TikTok ar putea fi interzis. Ultimatum pentru chinezi

TikTok ar putea fi interzis. Ultimatum pentru chineziTikTok. Sursa foto: WOKANDAPIX/ Pixabay

TikTok ar putea fi interzis în SUA. Un complet format din trei judecători ai curții federale de apel a decis vineri, în unanimitate, să susțină o lege care ar putea să închidă rețeaua de socializare în Statele Unite.

TikTok ar putea fi interzis în SUA din 19 ianuarie 2025

Legea, adoptată în aprilie de Congres și promulgată de președintele Joe Biden, permite ca rețeaua de socializare să fie blocată în Statele Unite dacă firma care o operează, ByteDance, controlată de Partidul Comunist Chinez, nu vinde aplicația până la 19 ianuarie 2025.

Curtea de Apel a Statelor Unite a declarat: „Recunoaștem că această decizie are implicații semnificative pentru companie și utilizatorii săi”.

„Prin urmare, milioanele de utilizatori ai TikTok vor trebui să găsească alternative de comunicare”, a continuat comunicatul.

Decizia de vineri pregătește terenul pentru ca rețeaua de socializare să își prezinte cazul la Curtea Supremă.

TikTok și-a pus speranțele în deciziaCurții Supreme

„Curtea Supremă are un istoric bine stabilit în protejarea dreptului americanilor la liberă exprimare și ne așteptăm să facă exact asta în această problemă constituțională importantă,” a declarat TikTok în comunicat.

„Din păcate, interdicția TikTok a fost concepută și impusă pe baza unor informații inexacte, defectuoase și ipotetice, rezultând într-o cenzură totală a poporului american.

Interdicția TikTok, dacă nu este oprită, va reduce la tăcere vocile a peste 170 de milioane de americani aici în SUA și în întreaga lume pe 19 ianuarie 2025", se afirmă în mesaj.

Donald Trump ar putea salva TikTok

Președintele ales Donald Trump, odată ce își va prelua funcția pe 20 ianuarie, ar putea acorda o extensie de 90 de zile „în funcție de progresul” în ceea ce privește ordinul de divestire, se arată în mesaj.

În timpul campaniei sale, Trump a spus că va „salva TikTok” de la o interdicție dacă va fi ales, deși opiniile membrilor Cabinetului său anunțați sunt amestecate cu privire la interzicerea TikTok.

Compania a susținut în fața judecătorilor că ordinul de vânzare a platformei este neconstituțional, încălcând drepturile date de Primul Amendament.

TikTok

TikTok. Sursa foto: Unsplash

Creatorii TikTok au susținut, de asemenea, că platforma a fost vizată în mod nedrept, menționând că datele utilizatorilor de la alte companii tehnologice din SUA au fost colectate și vândute în întreaga lume.

TikTok folosit de jumătatea din populația SUA

Compania a devenit un instrument puternic pentru americani pentru a face bani, a promova micile afaceri și de a-și face vocile auzite. Este folosit de aproximativ jumătate din populația SUA, inclusiv de zeci de politicieni.

Lansată în SUA în 2018, popularitatea companiei chinezești a accelerat în 2020, în timpul pandemiei.

Aplicația folosește un algoritm de recomandare pentru a oferi utilizatorilor un flux de videoclipuri scurte care se adaptează rapid intereselor utilizatorului.

Rețeaua de socializare este cunoscută în rândul generației tinere, datorită influencerilor, dintre care unii au devenit faimoși prin interpretarea dansurilor virale sau crearea de conținut de comedie, conform nbcnews.com .

De-a lungul anilor, aplicația s-a extins și a devenit o sursă importantă de știri și informații despre tot, de la politică la gătit și comerț.

Oamenii de toate vârstele și categoriile demografice folosesc rețeaua de socializare, fiind preferată de generația Z ca motor de căutare în loc de Google.

 

Ne puteți urmări și pe Google News