Atacul armat de la Perla. Făptașul, o nouă încercare de a ieși din închisoare

Atacul armat de la Perla. Făptașul, o nouă încercare de a ieși din închisoareSursa foto: Arhiva EVZ

Dubla crimă de la coaforul Perla a avut loc în anul 2012.  Gheorghe Vlădan a intrat în salonul respectiv înarmat și a țintit spre soția sa, dar și spre angajate și cliente. Fosta sa parteneră și casiera au fost împușcate mortal. După arestarea sa, bărbatul a depus mai multe cereri de eliberare.

Dubla crimă de la Perla. Decizia judecătorilor

Făptașul a folosit pistolul pe care îl deținea în mod legal. Pe lângă cele două persoane decedate, alte șase au fost rănite în urma atacului.

Un an mai târziu, Gheorghe Vlădan a fost condamnat la închisoare pe viață.

În 2019, acesta a scăpat de pedeapsa respectivă. Conform legii, persoanele de peste 60 de ani aflate în detenție pot cere schimbarea în 25 de ani de închisoare.

A cerut eliberarea

Fostul polițist a cerut eliberarea condiționată în 2022, 2023, precum și în 2024. Acesta a menționat că ar urma să se întoarcă la adresa la care a locuit alături de fosta soție.

inchisoare

Penitenciar. Sursă foto: Freepik

În cazul primelor solicitări, judecătorii au stabilit că acesta nu a petrecut suficient timp în spatele gratiilor. În cererile sale, Vlădan a precizat că ar vrea să poată administra o afacere.

În august, instanța a analizat a treia cerere de eliberare condiționată.

„În data de 8 august 2024, Comisia de liberare condiționată a Penitenciarului București-Jilava a decis că nu se impune lăsarea în libertate a lui Gheorghe Vlădan și a propus o nouă dată la care ar putea fi reevaluată cererea. Criminalul de la Perla a contestat, însă, la Judecătoria Sectorului 4, procesul verbal întocmit la acea dată de Comisie”, au precizat judecătorii, arată Gândul.

Crima de la coaforul Perla. Fostul polițist, recompensat în penitenciar

Pe parcursul acestor ani, Vlădan a fost recompensat de peste 70 de ori. Astfel, acesta a luat parte la diferite activități educative și de asistență psihosocială.

„Instanța reține că – în perioada executării pedepsei – condamnatul a avut un comportament conform normelor de deținere, fiind sancționat o singură dată cu avertisment pentru nerespectarea Regulamentului de ordine interioară și fiind recompensat de 73 de ori.

Astfel, de la ultima analiză în cadrul comisiei, acesta a mai acumulat un număr de 9 recompense. (…)”, mai arată sursa.