Funcționara FRC are salariu de patru ori mai mare, de fapt. Afirmațiile făcute de Elisabeta Lipă, false

Funcționara FRC are salariu de patru ori mai mare, de fapt. Afirmațiile făcute de Elisabeta Lipă, falseSursa foto: Facebook

Ies la iveală noi detalii legate de salariile și premiile primite de personalul de la Federația Română de Canotaj (FRC). După ce s-a aflat că funcționarii au luat premii mai mari decât sportivii olimpici, Elisabeta Lipă a susținut că bugetarii din federație ar avea salarii de doar 600 de euro. Ceea ce este complet fals.

Contabila șefă despre care a vorbit fosta sportivă a câștigat, anul trecut, câte 1.400 de euro doar de la FRC. Adică mai mult decât dublu. Dar, întrucât lucrează și la alte federații, „sărmana” contabilă ridică, lunar, din bugetul statului, circa 2.400 de euro. Adică de patru ori mai mult

Scandal la Federația Română de Canotaj

Fostul ministru susține că sumele nu ar fi fost repartizate conform performanțelor. Totodată, Eduard Novak preciza că premiul contabilei șefe ar fi fost mai mare decât cel al lui David Popovici.

Ulterior, Elisabeta Lipă a subliniat că personalul din federații ajunge în medie la un salariu de 600 de euro.

Premii pentru secretarul general și contabilul șef

După Jocurile Olimpice, secretarul general Erhan Cătălin ar fi primit 162.400 de euro. De altfel, aceeași sumă ar fi ajuns și la contabila șefă Petrescu Roxana. În schimb, David Popovici a primit 140.000 de euro de la Federația Română de Canotaj.

Potrivit FRC, angajații sunt premiați „pentru participarea activă și substanțială la obținerea rezultatelor”.

În plus, contabila șefă Roxana Petrescu lucrează și pentru alte federații sportive. Este vorba despre Federația Română de Kempo și Federația Română de Sambo.

Federația Română de Canotaj

Sursa foto: Facebook

Scandalul împărțirii banilor la Federație Română de Canotaj

Conform ultimei sale declarații de avere, aceasta primește anual suma de 85.161 de lei. Astfel, contabila șefă a FRC primește aproximativ 7.000 de lei în fiecare lună.

Adică dublu față de ceea ce a spus Elisabeta Lipă.

În luna august, salariul mediu net ajungea la pragul de  5.158 de lei în țara noastră. De altfel, pe parcursul anului trecut, contabila Roxana Petrescu a primit 40.000 de lei de la Federația Română de Kempo, unde are funcția de economist.

Totodată, aceasta a încasat 20.000 lei pentru aceeași funcție ocupată la Federația Română de Sambo. Astfel, contabila FRC a obținut  145.000 de lei de la cele trei federații, cumulând un total de 2.400 euro lunar.

„În acest fel, personalul din federaţii care lucrează timp de patru ani pentru salarii lunare medii de 600 de euro - echivalentul în lei - primeşte o recunoaştere meritată a nivelului de implicare prin care generează cadrul optim de pregătire a performanţelor cu care ajungem cu toţii să ne mândrim în cea mai importantă competiţie la nivel internaţional”, a explicat Elisabeta Lipă.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei