Termoenergetica dă startul probelor la sistemul de încălzire

Termoenergetica dă startul probelor la sistemul de încălzire Sursa foto: Arhiva EVZ

Termoenergetica Bucureşti începe probele la cald pentru sistemul de încălzire. Conform anunțului companiei, primele vor fi făcute în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Termoenergetica începe probele la sistemul de încălzire

Probele se vor desfășura progresiv, urmând ca primele să aibă loc la începutul weekendului. În acest sens, asociațiile de proprietari au o obligație de îndeplinit. Concret, acestea trebuie să se asigure că instalaţiile interioare de alimentare cu energie termică sunt funcţionale.

De asemenea, cei care stau la bloc trebuie să se asigure că aerisirea caloriferelor a fost realizată.

„Probele se vor desfăşura progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi starea conductelor, precum şi lucrările desfăşurate în diverse zone ale oraşului”, a anunțat compania.

Se vor desfășura pe parcursul nopții

Conform planului anunțat de Termoenergetica, probele se vor desfășura pe parcursul nopții. De altfel, prognoza meteo pentru următoarea perioadă indică o răcire a vremii.

„Acestea vor fi realizate în principal noaptea, având în vedere prognoza meteo din următoarele zile, care indică temperaturi în scădere”, a arătat sursa.

În plus, compania asigură că vor continua lucrările pentru care pot fi asigurate provizorate.

Termoenergetica

Sursa foto: Arhiva EvZ

„Este important de subliniat faptul că, în sezonul rece, vor fi continuate doar acele lucrări pentru care pot fi realizate provizorate, astfel încât furnizarea agentului termic pentru căldură către clienţi, să nu fie afectată. Aceste probe sunt menite să asigure echilibrul hidraulic al sistemului de termoficare şi să verifice funcţionalitatea traseelor de alimentare”, arată sursa.

Cum trebuie să procedeze asociațiile care nu au finalizat lucrările

În situațiile în care lucrările la instalații nu au fost finalizate, asociațiile pot cere amânarea furnizării de căldură. Solicitarea se poate face în scris, urmând ca aceasta să fie depusă la registratura instituţiei din strada Cavafii Vechi nr.15.

De asemenea, cererea poate fi depusă la secţiile de termoficare de sector, sau trimisă pe e-mail la adresa relatii@cmteb.ro.

În 2023, 562.000 de apartamente din Capitală erau racordate la sistemul de încălzire centralizată.

Totodată, în jur de 4.900 de instituții, obiective sociale și companii sunt racordate la sistem.

Revista presei