Noi detalii din dosarul șefilor de la Crimă Organizată Oradea. Cum îl apărau pe Victor Micula

Noi detalii din dosarul șefilor de la Crimă Organizată Oradea. Cum îl apărau pe Victor MiculaVictoraș Micula Sursa foto: Facebook

Victor Micula, ajutat de șefii de la Crimă Organizată Oradea. Comisarul-şef Alin Tărău, șeful Brigăzii Operaţiuni Speciale Oradea, și comisarul şef (r) Laviniu Mugurel Poinar, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea, au fost plasați sub control judiciar. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) i-au acuzat de corupție. Ei ar fi facilitat emiterea un „certificat de bună purtare” pentru Victor Micula.

În urma unei anchete desfăşurate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor, Victor Micula fost inculpat în 2019, pentru 18 infracţiuni de „nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

Victor Micula Jr

Sursa foto: Instagram

Victor Micula a primit certificat de bună purtare

Fiul milionarului Viorel Micula avea mare nevoie de „certificatul de bună purtare”. El era transformat în informator al polițiștilor de la Antidrog, iar actul îi putea aduce beneficii în dosarul în care este judecat alături de patru poliţişti, acuzaţi că i-au furnizat datele personale ale unor persoane şi chiar l-au lăsat să acceseze bazele de informații ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Victor Micula.

Victor Micula. Sursa foto: arhiva EVZ

„Victoraș Micula nu a prezentat niciodată potențial de penetrare a mediului infracțional din sfera drogurilor. Cu toate astea, a extras informații secrete de serviciu de sub nasul mascaților și polițiștilor din Poliția Oradea. Victoraș Micula ar fi intrat, astfel, în posesia unor informații nedestinate publicității”, au spus surse judiciare, pentru Gândul.

Mascații n-au intervenit

Mascații nu se aflau în sediul Poliției Oradea în timpul vreunei misiuni.„Mascații s-ar fi aflat acolo întâmplător, fără misiune organizată. Mai interacționaseră cu Victor Micula atunci când acesta a urmărit și șicanat un bărbat în trafic, context în care cel șicanat a sunat de urgență la 112”, mai spus sursele judiciare.

Mascații prezenți la sediul Poliției Municipiului Oradea n-au invervenit deloc și l-au lăsat să acceseze date cu caracter confidențial.„Cu toate acestea, mascații n-au intervenit niciun moment pe durata comiterii faptelor de către Micula Jr., și – de asemenea – el a primit undă verde de intrare în sediul Poliției Oradea și din partea angajatului de la filtru”, au mai dezvăluit surse judiciare.

Victor Micula s-a folosit de oamenii legii

Comisarul-şef Alin Tărău, șeful Brigăzii Operaţiuni Speciale Oradea, și comisarul şef (r) Laviniu Mugurel Poinar, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea, l-au ajutat pe Micula Jr. să obțină „certificatul de bună purtare”, chiar dacă nu avea dreptul. Fiul lui Viorel Micula i-a folosit pe oamenii legii pe post de informatori.

„Se pare că Victoraș Micula îi folosea pe oamenii legii pe post de informatori și nu invers, cum s-a încercat să se transmită instanței de judecată prin adresa falsă emisă de BCCO Oradea. Acum, în mediul informațional, se pune întrebarea de ce, totuși, în ciuda evidențelor, cei doi comisari șefi, presupus a fi fost fini cunoscători ai procedurilor judiciare, au acceptat să emită o astfel de adresă care – în mod vădit – urma să-i aducă un beneficiu personal lui Micula Jr.?”, punctează aceleași surse judiciare.

Revista presei