Daniel Bîrligea a luat decizia după ce a ratat convocarea la națională

Daniel Bîrligea a luat decizia după ce a ratat convocarea la națională Daniel Bârligea. Sursa foto: facebook / Daniel Bârligea

Neconvocarea lui Daniel Bârligea la naționala României a stârnit multe controverse. Atacantul lui FCSB era în mare formă. El marcase la Salonic, în victoria roș-albștrilor cu PAOK, apoi în meciul din campionat cu FC Buzău.

A pelcat în Italia

Bârligea profită de pauza competițională, cauzată de meciurile naționalei. Fotbalistul a plecat în Italia, la Milano, pentru a se relaxa.

Atacantul este foarte atașat de Italia, acolo unde a jucat, pe când era junior, la Palermo U19 și Teramo.

Daniel Bârligea

Daniel Bârligea. Sursa foto: facebook / Daniel Bârligea

Nu are resentimente

Daniel Bârligea nu pare să aibă resentimente după ce a fot "uitat" de selcționer. "Eu încerc că dau totul aici, și domnul Lucescu decide dacă merit această convocare", a spus el.

Mircea Lucescu a fost acuzat, mai în glumă, mai în serios, că Daniel Bârligea nu a fost chemat la națională tocmai pentru că a înscris împotriva grecilor de la PAOK, care sunt antrenați de fiul selecționerului.

Daniel Bârligea

Daniel Bârligea. Sursa foto: facebook / Daniel Bârligea

Ce zice Gigi Becali

Finanțatorul FCSB, Gig Becali, a declarat că jucătorul său nu a fost chemat la prima reprezentativă pentru că selecționerul și-ar dori să păstreze omogenitatea lotului: "Pentru mine nu este o surpriză. Ştiu că ceea ce vrea să facă acum este să păstreze şi să ducă mai departe omogenitatea de grup, de echipă".

“E greu să-l convingi pe el când are nişte piese clar conturate, să facă anumite schimbări”, a mai spus Becali.

Bârligea încasează un salariu de 25.000 de euro lunar la FCSB. Atacantul a semnat un contract valabil 5 ani, cu o clauză de reziliere de 15 milioane de euro.

1,6 milioane de euro este cota de piață a lui Bîrligea, conform Transfermarkt.

Două deplasări grele pentru tricolori

Naționala României își continuă parcursul în Liga Națiunilor. Tricolorii au două deplasări grele: sâmbătă, în Cipru, iar marți, în Lituania.

Ambele partide se vor juca de la ora de la ora 21:45. România este pe locul 1 în grupa C3, cu 6 puncte.

Revista presei