IDF a distrus un tunel ciudat al teroriștilor Hezbollah

IDF a distrus un tunel ciudat al teroriștilor Hezbollah Tunel folosit de Hamas. Sursa foto: Platforma X

Forțele israeliene (IDF) au detonat un tunel al teroriștilor Hezbollah care pleca din Liban și ajungea sub teritoriul statului Israel cu câțiva metri, anunță armata. Tunelul, care măsura 20-25 de metri, traversa Linia Albastră recunoscută de ONU, precizează Times of Israel.

IDF a distrus un tunel care pătrundea din Liban în Israel

Forțele israeliene au demolat un mic tunel al grupării teroriste Hezbollah care pătrundea din Liban în teritoriul israelian cu aproximativ 10 metru, a anunțat armata, conform sursei citate.

Tunelul lung de 20 de metri nu avea ieșire pe teritoriul israelian, iar traiectoria sa traversa Linia Albastră recunoscută de ONU cu aproximativ 10 metri, în sectorul vestic al frontierei, în apropierea satului libanez Marwahin, chiar vizavi de comunitatea israeliană Zar'it.

„Am localizat şi distrus un tunel de aproximativ 25 de metri lungime care traversa frontiera şi pătrundea aproximativ zece metri (...) în teritoriul israelian", a declarat contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, într-un discurs televizat.

Tunelul ar fi fost abandonat

Operațiunea Israelului în Liban

Sursa foto: X

Evaluările militare israeliene indică faptul că Hezbollah a început construcția tunelului în urmă cu aproximativ doi ani. Acesta ar fi fost identificat rapid de forțele de apărare israeliene.

Armata a monitorizat permanent tunelul în timp ce era construit, mai degrabă decât să dezvăluie Hezbollah că deține informații despre traseul subteran.

S-au găsit arme, explozibil și rachete

Israelul a lansat pe 30 septembrie o ofensivă terestră împotriva Hezbollah în sudul Libanului.

Tunelul a fost localizat fizic de comandouri în timpul raidurilor din Libanului de acum câteva luni, iar acum l-au inspectat înainte de a lua decizia de a fi demolat.

Armata spune că trupele au percheziționat tunelul și au găsit arme în interior, inclusiv explozibili și rachete antitanc.

Acum că FDI operează în sudul Libanului cu forțe mai mari și spune că a profitat de ocazie pentru a demola tunelul.

Soldaţii israelieni continuă să caute alte tuneluri de-a lungul frontierei dintre Israel şi Liban. Armata Israeliană (IDF) spune că nu există alte tuneluri cunoscute până acum care să treacă în Israel din Liban.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei