Angajați, plătiți ca să demisioneze. Sumele sunt fabuloase

Angajați, plătiți ca să demisioneze. Sumele sunt fabuloase Laptop. Sursa foto Pixabay

Angajați, plătiți să demisioneze.nCompania din spatele platformei de site-uri și de comerț online WordPress și WooCommerce, Automattic, disponibilizează 159 de angajați. Aproximativ 8,4% din forța de muncă a companiei care gestionează WordPress au acceptat pachete de despăgubire pentru demisie.

Angajați ,plătiți să demisioneze. O companie oferă mii de dolari

Compania Automattic, cunoscută pentru platformele WordPress și WooCommerce, a anunțat disponibilizarea a 159 de angajați, ceea ce reprezintă aproximativ 8,4% din forța sa de muncă. Aceștia au acceptat pachete financiare substanțiale pentru a părăsi compania.

Angajații Automattic care au decis să demisioneze au primit oferte generoase: 30.000 de dolari sau echivalentul a 6 luni de salariu, suma mai mare dintre cele două. Cu toate acestea, cei care au acceptat aceste oferte nu mai au posibilitatea de a se reîntoarce la companie în viitor. Conform datelor StartUp Cafe, majoritatea celor care au plecat, adică 80%, lucrau în divizia de Ecosistem WordPress, iar restul de 20% proveneau de la afacerea Cosmos, care include aplicațiile Pocket Casts, Day One, Tumblr și Cloudup.

Deciziile de plecare ale angajaților au venit în contextul unei dispute majore între Automattic și WP Engine, un alt furnizor de servicii care se bazează pe resursele open-source WordPress.org. Matt Mullenweg, directorul Automattic, a criticat public WP Engine, numindu-l „un cancer pentru WordPress”. În urma acestei declarații, Automattic a interzis WP Engine accesul la WordPress.org, ceea ce a dus la o reacție legală din partea WP Engine.

Angajați nemulțumiți

Angajat-angajator. Sursa foto: Pixabay

Disputa legală și impactul asupra angajaților

WP Engine a răspuns la acțiunile Automattic printr-un proces intentat împotriva companiei și a lui Matt Mullenweg, acuzându-i de „abuz de putere” și „extorsiune”, dar și de conflicte de interese în gestionarea WordPress ca proiect open-source. În urma acestei confruntări, Matt Mullenweg a declarat că unii dintre angajații săi nu au fost de acord cu deciziile sale, ceea ce a determinat oferta de demisie. Angajații au avut la dispoziție până pe 3 octombrie să decidă dacă vor să accepte pachetul de despăgubire și să plece din companie.

Schimbările din structura companiei

Demisiile au avut un impact semnificativ asupra diviziei WordPress Ecosystem, unde 79,2% dintre cei care au acceptat oferta de despăgubire lucrau. Matt Mullenweg a descris această perioadă drept „un roller coaster emoțional al unei săptămâni”, dar a adăugat că acum se simte „mult mai ușurat”. De asemenea, el a menționat că apreciază sprijinul celor care au rămas în companie, în ciuda faptului că au avut ocazia să accepte sume substanțiale pentru a pleca.

În contextul acestor schimbări, Josepha Haden Chomphosy, directorul executiv al WordPress, a confirmat printr-o postare acum ștearsă că și-a părăsit poziția în companie. Această plecare face parte dintr-o serie de evenimente care marchează o transformare majoră pentru Automattic și modul în care gestionează atât relațiile interne, cât și cele externe cu alți furnizori din ecosistemul WordPress, potrivit The Verge.

 

Revista presei