George Simion nu are proprietăți și conturi bancare. În schimb, și-a declarat câștigul de la botez

George Simion nu are proprietăți și conturi bancare. În schimb, și-a declarat câștigul de la botez George Simion. Sursa foto: Facebook

George Simion este candidatul AUR la alegerile prezidențiale. Odată cu acest pas important în cariera sa politică, și-a depus și declarația de avere actualizată.

George Simion este „îngrijorător” de sărac

Conform declarației de avere, George Simion nu deține niciun teren sau casă în proprietatea sa. De asemenea, nu deține niciun fel de bun sau obiect de valoare, nu are mașini, nu are economii în conturi sau depozite bancare, nu a făcut vreun plasament sau vreo investiție și nici nu menționează că ar avea datorii.

La rubrica intitulată „Cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenționate față de valoarea de piață, din partea unor persoane, organizații, societăți comerciale, regii autonome, companii și societăți publice românești sau străine, garanții, deconturi de cheltuieli, altele decât cele ale angajatorului, a căror valoare individuală depășește suma de 5.000 de euro”, George Simion a completat că a încasat, împreună cu soția sa, suma ca dar de botez în valoare de 60.000 de euro.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoaneGeorge Simion este „îngrijorător” de sărac. Sursa foto: Facebook

Liderul AUR nu mai are cei 400.000 de euro primiți ca dar de nuntă

George Simion mai arată în document că în ultimul an fiscal a realizat venituri salariale în cuantum de 137.402 lei în calitate de deputat în Parlamentul României, 114.450,2 lei pe lună. Ilinca Valentina Simion, a realizat în 2023 venituri de natură salarială în cuantum anual de 8.250 de lei de la Ministerul Educației și Cercetării, adică 687,5 lei pe lună.

Comparând această declarație de avere completată în octombrie, cu cea publicată în data de 14 iunie 2023, lui George Simion i-au dispărut unele proprietăți. Anul trecut preciza existența unui apartament dobândit în anul 2022, în București, cu suprafața de 44,66 de metri pătrați, pe numele soției sale, că deținea un autoturism Ford Fiesta fabricat în anul 2006, un credit ipotecar contractat de Ilinca Valentina Simion în anul 2022, cu scadență în anul 2051, în valoare de 210.273 de lei, credit având separație de bunuri.

Dacă anul acesta valoarea declarată drept dar de botez a fost de 60.000 de euro, iar anul trecut Simion nota că a primit dar de nuntă suma de 400.000 de euro. Mai multe detalii despre declarațiile de avere ale candidaților la prezidențiale puteți citi site-ul jurnalul.ro.

Revista presei