Corupție în Poliție. Şef de la Imigrări, prins în timp ce lua mită

Corupție în Poliție. Şef de la Imigrări, prins în timp ce lua mită Poliția Română. Sursa foto: Facebook

Un nou scandal în Poliție. Șeful Biroului de Imigrări Ialomița a fost suspendat din funcție. Polițistul este acuzat că a luat mită, promițând că va urgenta zeci de cereri de angajare pentru cetățeni străini.

Scandal în Poliție. Șef de la Imigrări, acuzat că a luat mită

Polițiștului i-a fost încetată înputernicirea din funcţia de conducere. Totodată, conducerea Conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări a anunțat că nu tolerează actele de corupție la nivelul instituției.

„Referitor la acest caz informăm opinia publică că Inspectoratul General pentru Imigrări condamnă ferm orice implicare a propriilor angajaţi în activităţi ilegale.

  Astfel, poliţistului bănuit de implicare în această cauză penală i-a fost încetată înputernicirea din funcţia de conducere, iar în funcţie de rezultatul anchetei efectuată de Direcţia Naţională Anticorupţie, acesta va fi supus procedurilor legale corespunzătoare, urmând a fi dispuse măsuri în conformitate cu prevederile Legii 360/2002 privind Statutul poliţistului”, au transmis, vineri, oficialii IGI, într-un comunicat de presă.

poliție, polițist prins cu mită

Mită. Sursa foto: Gerd Altmann/ Pixabay

12.000 de euro pentru a urgenta anumite proceduri

Polițistul vizat ar fi luat 12.000 de eup  mită. În urma acestui schimb, șeful de la Imigrări Ialomița ar fi urgentat soluţionarea a 25 de cereri de angajare pentru cetăţenii străini. Aceștia proveneau din  ţările extra europene, arată IGI.

Totodată, instituția a dat asigurări că va sprijini măsurile necesare pentru aducerea persoanelor vizate în fața justiției.

„De fiecare dată, atunci când au fost sesizate sau constatate aspecte similare prezentei cauze, instituţia noastră a sesizat de îndată organele de parchet competente cu privire la posibile fapte săvârsite de poliţişti ce ar putea constitui infractiuni. Precizăm că instituţia noastră se delimitează ferm de orice acţiuni necorespunzătoare care nu sunt în concordanţă cu legea şi aduc atingere valorilor acesteia”, mai spun reprezentanții IGI.

Şeful Biroului pentru Imigrări Ialomiţa a fost reținut vineri. Acesta a fost prins în timp ce primea suma respectivă. Totodată, în dosar apare și numele unui polițist de la Direcţia pentru Imigrări a Municipiului București. Acesta a fost acuzat de trafic de influență.

Revista presei