Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, condamnă atacul iranian: Israelul are dreptul la autoapărare

Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, condamnă atacul iranian: Israelul are dreptul la autoapărare Vicepremierul Mihai Popșoi/Sursa foto: www.facebook.com/PopsoiMihai

Republica Moldova. Ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău, Mihai Popșoi, a condamnat atacul din seara zilei de 1 octombrie, asupra Israelului. Totodată, oficialul a calificat drept „îngrozitor” atacul din Yaffo, acolo unde șase persoane au murit.

Ministrul de Externe condamnă atacul aerian asupra Israelului

Oficialul moldovean a menționat că Republica Moldova condamnă orice formă de violență și că Israelul are dreptul la autoapărare. Totodată, Popșoi le-a dorit însănătoșire grabnică persoanele rănite în urma atacurilor.

„Suntem cutremurați de atacul terorist îngrozitor care a luat viețile unor israelieni nevinovați în Yaffo. Condamnăm ferm orice formă de violență. Dorim însănătoșire grabnică celor răniți. De asemenea, condamnăm recentul atac cu rachetă iranian asupra Israelului. Israelul are dreptul la autoapărare”, a comentat Popșoi.

Atac Iran în Israel

Sursa foto: x.com

 

Moldovenii din Israel, chemați la vigilență

Ambasada Republicii Moldova în Israel sugerează cetățenilor din zona de alertă Gush Dan să rămână aproape de un spațiu de protecție (MAMAD, MAMAC, adăpost, scară interioară sau cameră interioară). Oficialii îi sfătuiesc să urmărească atent toate notificările din partea autorităților locale.

„Rămânerea în spațiul de protecție este esențială în caz de urgență. În cazul unei alerte, trebuie să intrați în spațiul de protecție și să rămâneți acolo timp de cel puțin 10 minute. Se recomandă să vă actualizați informațiile din mass-media și să așteptați instrucțiuni suplimentare”, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

Reprezentanții misiunii diplomatice îi roagă pe moldovenii aflați în situații de risc să sune imediat la Centrul de urgență 104.

Ieri, o companie aeriană a anulat cursa Chișinău-Tel Aviv, după ce aeronava a decolat de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Avionul urma să aterizeze pe una dintre aerogările din apropiere, conform protocoalelor în vigoare. În jurul ore 20.00, autoritățile israeliene au anunțat că atacurile s-au încheiat, iar spațiul aerian al Israelului a fost redeschis.

Chiar și așa, autoritățile de la Chișinău recomandă evitarea temporară a unor călătorii în Israel, pentru a evita posibile riscuri.

Revista presei