Elena Udrea ar putea fi eliberată azi! Ce se va întâmpla cu dosarul Gala Bute

Elena Udrea ar putea fi eliberată azi! Ce se va întâmpla cu dosarul Gala Bute Sursa: Captură TV

Înalta Curte de Casație și Justiție se va pronunța, astăzi, vizavi de cererea Elenei Udrea de revizuire a pedepsei în dosarul "Gala Bute". Fostul ministru al turismului a depus la dosar un document conform căruia ar fi fost cercetată pe baza unor denunțuri false.

Elena Udrea va fi pusă în libertate astăzi, iar dosarul va fi rejudecat, în cazul în care cererea de revizuire va fi admisă. Fostul ministru al Turismului a depus un document emis de SRI din care ar reieși că ar fi fost cercetată pe baza unor denunțuri false.

Ea a fost condamnată la 6 ani de închisoare și a ispășit, deja, o treime din pedeapsă. În luna iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată pentru luare de mită și abuz în serviciu, pe vremea când era ministru al turismului. În același dosar, Tudor Breazu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare De asemenea, Ștefan Lungu, fost consilier, a primit un an și șase luni cu suspendare.

inchisoare

Penitenciar. Sursă foto: Freepik

Condamnată fără niciun fel de probă directă

Elena Udrea ar fi fost condamnată fără niciun fel de probă directă, a declarat, în urmă cu câteva luni, avocatul Veronel Rădulescu. Acesta a spus că judecătorii s-au bazat doar pe declarațiile denunțătorilor, care ar fi fost mincinoase. Avocatul consideră că este vorba de o „făcătură de dosar” și că Elenei Udrea a fost condamnată inițială de un complet nespecializat. Unul dintre judecători ce nu ar fi depus jurământul în mod corespunzător.

La rândul lui, fostul judecător Ovidiu Puțura a dezvăluit că, în interiorul statului paralel, s-au întocmit liste cu oameni politici care urmau să fie încarcerați. Printre aceștia erau persoane influente din diverse sfere politice, iar condamnările acestora erau premeditate.

Aflată, în prezent, în Penitenciarul pentru femei Târgșor, Elena Udrea își ispășește pedeapsa în dosarul Gala Bute, dar așteatpă să fie eliberată în cursul zilei de azi. Udrea a părăsit România înainte de pronunțarea sentinței, probabil în încercarea de a evita executarea pedepsei.

Revista presei