Marian Godină, revoltat de „verificările de tip comunist”

Marian Godină, revoltat de „verificările de tip comunist”Sursa foto: Facebook

Șefii unităților de Poliție ar fi primit ordin să facă „verificări de tip comunist, specifice Securității din perioada comunistă”, scrie polițistul influencer Marian Godină.

Godină, acuzații grave pentru șefii Poliției

Poliția din România își intensifică controalele interne. Acestea vizează polițiștii care desfășoară activități extra-profesionale, inclusiv pe cei care creează conținut online, acuză Marian Godină într-o postare pe Facebook.

Agentul acuză că șefii unităților de poliție din întreaga țară au primit ordine „să ia la puricat” polițiștii. Aceste ordine vizează agenții „care creează conținut online și, prin aceasta, spun ei, ar denigra imaginea instituției”.

Mihai Godină se simte cu musca pe căciulă, pentru că se încadrează în această categorie, având în vedere că este activ în mediul on-line.

„Ce clanuri interlope și ce siguranță a cetățeanului? Șefii unităților de poliție din toată țara au primit dispoziție să ia la puricat polițiștii care desfășoară și alte activități remunerate, în special pe cei care creează conținut online și, prin aceasta, spun ei, ar denigra imaginea instituției”, spune Godină.

Postările polițiștilor, mai importante decât ordinea publică

Godină este iritat de activitățile polițiștilor care, în loc să se ocupe cu păstrarea ordinii publice și cu ținerea sub control al clanurilor mafiote, au ca ordin supravegherea activității din mediul on-line a colegilor.

„Deci nu faptul că un clan intră cu bâte și se ciomăgesc într-un spital din capitala țării aduce atingere imaginii Poliției și mai degrabă faptul că unii polițiști postează pe rețele sociale sau fac alte activități.”, a mai scris Marian Godină pe Facebook.

Agenții puși să facă raport cu postările din mediul on-line

Agentul Godină atrage atenția că șefii poliției au obligația de a verifica activitățile extra-profesionale ale polițiștilor și dacă aceștia au raportat aceste activități.

Raport Godină

Raport Godină / Sursa foto: Facebook

El spune că a realizat acest raport și se întreabă „când verifică șefii postările subalternilor?(...),  „în timpul serviciului, pe banii statului pe care îi primesc pentru cu totul altceva sau în timpul lor liber?”

Mihai Godină a  scris revoltat în raportul înaintat șefilor: „Prin obligația de a completa acest raport și în urma verificărilor efectuate, de tip comunist, specific Securității de tristă amintire, consider că îmi este adusă atingere vieții mele private. Față de cele raportate, vă rog să analizați și să dispuneți!”.

Raportul lui Godină inclus în postare

Copia raportului cu pricina, întocmit de agentul brașovean, a fost postată pe Facebook.

Godină menționează că activează ca „creator de conținut online” în timpul său liber și precizează că aceste activități din mediul digital nu influențează programul său de lucru.

Marian Godină a mai precizat că are și activități literar-artistice (autor de cărți, stand-up) și că este invitat la  emisiuni de divertisment.

„Menționez ca din activitățile enumerate mai sus obțin venituri necesare mie si familiei mele, singurele activități pe care le desfășor fără să fiu remunerat fiind misiunile Poliției Române, la care sunt chemat des din timpul meu liber și pentru care sunt recompensat cu timp liber care, din păcate, nu e acceptat la casele de marcat ale magazinelor.”, precizează agentul influencer în acesta în raport.”