Are 118 ani și este sănătoasă. Margaret Maritz din Africa de Sud a respectat două reguli importante

Are 118 ani și este sănătoasă. Margaret Maritz din Africa de Sud a respectat două reguli importante Margaret Maritz. Sursa foto. Facebook

Margaret Maritz, din Africa de Sud, a sărbătorit vineri împlinirea vârstei de 118 ani, devenind una dintre cele mai vârstnice persoane din lume. Femeia a avut parte de o mică petrecere la azil de bătrâni aflat la 180 de kilometri de oraşul Cape Town.

Margaret Maritz are 14 copii

Margaret Maritz s-a născut pe 27 septembrie 1906, potrivit cărţii sale de identitate, prezentată jurnaliştilor de către o asociaţie care a contribuit la organizarea acestei petreceri aniversare în localitatea Touws River.

Documentul nu a fost verificat independent, dar dacă este confirmat, Margaret Maritz ar fi mai în vârstă decât japoneza Tomiko Itooka, în vârstă de 116 ani, care s-a născut pe data 23 mai 1908 și este catalogată de Gerontology Research Group din SUA drept cea mai în vârstă persoană în viață din lume.

Margaret Maritz a fost sărbătorită alături de cei 14 copii ai săi. Femeia a suflat într-o lumânarea aflată pe un tort aniversar de mari dimensiuni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil mic şi zâmbindMargaret Maritz are 14 copii. Sursa foto: Facebook

Femeia nu a băut alcool și nu a fumat niciodată

Gregory Elroy Adams, un infirmier de la azilul de bătrâni, a spus că Margaret Maritz „vorbeşte mereu despre viaţa sa de când era tânără, repetând mereu că trebuie să ne respectăm părinţii”. Acesta a mai spus că Martinez „nu a băut alcool și nu a fumat niciodată”.

Unul dintre copiii ei, Liza Daniels, în vârstă de 67 de ani, a spus că nu ştie dacă va ajunge la vârsta mamei sale. Dar, mai spune el, este un „mare privilegiu” să aibă o mamă care a ajuns această vârstă.

Jeanne Calment, Franța, care a murit în 1997, a trăit până la 122 de ani şi 164 de zile. A fost atunci cea mai vârstnică persoană cunoscută din lume, arată Guinness World Records. Se spunea că erau mulți alți oameni mai în vârstă decât Jeanne, dar nu au existat niciodată suficiente dovezi.

Cea mai în vârstă persoană din Africa de Sud a murit în martie 2023 cu doar două luni înainte de a împlini 129 de ani. Johanna Mazibuko s-a născut la data de 11 mai 1894 conform actelor de identitate, dar nu au fost confirmate ca fiind autentice de către autorități. Iar acum a mai rămas în viață Margaret Maritz, scrie mg.co.za.

Revista presei