Statele Unite vor furniza arme cu rază lungă de acțiune Kievului

Statele Unite vor furniza arme cu rază lungă de acțiune Kievului Război în Ucraina. Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Statele Unite. Arme cu rază lungă de acțiune vor fi furnizate Ucrainei de către Statele Unite, a anunțat președintele american, Joe Biden, joi, când urma să se întâlnească cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, împreună cu vicepreședinta Kamala Harris. Joe Biden a anunțat, de asemenea, un ajutor militar de aproape opt miliarde de dolari pentru Kiev, pentru a face față ofensivei ruse.

Statele Unite un nou ajutor oferit Ucrainei. Ce pun la bătaie americanii

"Astăzi, anunț o creștere a asistenței de securitate pentru Ucraina și o serie de acțiuni suplimentare pentru a ajuta Ucraina să câștige acest război", a spus locatarul de la Casa Albă într-un comunicat, care însă nu menționează unda verde sperată de oficialii de la Kiev pentru a lansa către Rusia rachete cu rază lungă de acțiune fabricate în Statele Unite ale Americii.

Kamala Harris, vicepreședintele SUA

Sursa foto: The White House/ Kamala Harris, vicepreședintele SUA

Ca răspuns la aceste anunțuri, președintele ucrainean a salutat acest nou ajutor american care, potrivit lui, va ajuta "victoria" Ucrainei în războiul cu Rusia. "Vom folosi acest ajutor în cel mai eficient și transparent mod pentru a ne atinge principalul obiectiv comun: victoria Ucrainei, o pace justă și durabilă", a declarat el pe platforma Telegram.

Volodimir Zelenski, în vizită în America

Liderul de la Casa Albă promisese, miercuri seară, în marja Adunării Generale a ONU, că va dezvălui o "baterie de măsuri menite să accelereze sprijinul pentru forțele armate ucrainene". Statele Unite anunțaseră deja trimiterea a 375 de milioane de dolari ajutor militar pentru Kiev. Acest nou ajutor american, principalul sprijin al Kievului, include muniții, vehicule blindate (grele și ușoare) și rachete.

Ne puteți urmări și pe Google News

Volodimir Zelenski se află de duminică în Statele Unite pentru a-și prezenta "planul victoriei" menit să pună capăt războiului cu Rusia. După ce a pledat miercuri în fața ONU, el se va întâlni joi cu Joe Biden și Kamala Harris.

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA / larazon.es

Revista presei