O destinație turistică de renume, pe locul unu la numărul hoților de buzunare

O destinație turistică de renume, pe locul unu la numărul hoților de buzunare Hoți de buzunare. Sursa foto: Steve Buissinne/ Pixabay

Italia, recunoscută ca una dintre cele mai atrăgătoare destinații turistice la nivel mondial, primește milioane de turiști în fiecare an. Numai că, țara se află pe primul loc la numărul hoților de buzunare, care îi vânează zilnic pe vizitatori.

Conform unui sondaj recent, Italia se află în fruntea țărilor europene în ceea ce privește numărul de hoți activi în zonele frecventate de turiști.

Italia, țara cu cele mai multe furturi

Deși Italia primește milioane de turiști anual, mulți dintre aceștia nu sunt conștienți de riscurile la care se expun.

Orașe celebre precum Roma, Florența și Milano reprezintă adesea scene pentru furturi care vizează turiștii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele mai periculoase locații sunt atracțiile turistice de renume mondial, cum ar fi Fontana di Trevi, Colosseumul și Pantheonul din Roma, alături de Catedrala din Milano și Galeria Uffizi din Florența.

„Oamenii pot avea parte de surprize neplăcute atât pe stradă, cât și în metrou, autobuz ori tramvai”, se arată în studiu.

Roma, Italia

Roma. Sursa foto: Andrea Albanese/ Pixabay

Turiștilor li se recomandă să fie vigilenți

În mijloacele de transport în comun din Italia, cum ar fi metroul și autobuzele, hoții de buzunare apar adesea, profitând de mulțimea de oameni din orele de vârf.

Turiștii care merg în Italia sunt sfătuiți să rămână vigilenți și să își păstreze bunurile personale la îndemână. Este indicat ca geanta să fie mereu la vedere, iar persoanele să evite să se lase distrași de străini, o metodă frecvent utilizată de hoți.

„Este bine ca obiectele personale să stea aproape, iar geanta să fie mereu în prim plan”.

Franța, pe locul doi în clasament

După Italia, sondajul arată că Franța este a doua țară europeană cu un număr mare de hoți. Aici, turiștii se confruntă cu riscuri semnificative de a rămâne fără telefoane sau portofele, motiv pentru care experții recomandă o atenție sporită.

Paris

Paris. Sursa foto: Nuno Lopes/ Pixabay

De asemenea, hoții pot avea diverse strategii de acțiune, astfel că este esențial să nu ne lăsăm păcăliți de cei care cer ajutor.

Pe locul trei și patru se află Spania și Germania, alte două țări frecventate adesea de turiști, potrivit euronews.com.

Revista presei