Nu era amfetamină, era paracetamol. STB ceartă poliția pentru erorile testelor antidrog

Nu era amfetamină, era paracetamol. STB ceartă poliția pentru erorile testelor antidrog DrugTest. Sursa foto: politiaromana.ro

Accidentul produs în Capitală în urmă cu 4 zile, când un șofer a intrat cu mașina pe linia de tramvai și a decedat în urma impactului, a readus în discuție tema testelor antidrog. Asta după ce vatmanul tramvaiului a ieșit pozitiv la testul antidorg făcut imediat după tragedie.

Testele antidrog alea poliției sunt imprecise. Au spus-o, de-a lungul timpului, experți din toate categoriile, inclusiv din domeniul medical. Accidentul produs zilele trecute în zona 13 septembrie din Capitală confirmă, odată în plus, acest lucru.

Imediat după accident, vatmanul tramvaiului a fost testat antidrog de polițiști și a ieșit pozitiv la Amfetamină. Până la urmă, s-a demonstat că era vorba despre un banal medicament, care conținea paracetamol și efedrină. "Vatmanul care a fost implicat în tragicul accident de pe Strada Progresului nr 43 nu consumase substanţe interzise, în opoziţie cu rezultatele aparatului DrugTest, prezentate în spaţiul public de către Brigada de Poliţie Rutieră”, a transmis STB.

STB a "certat", cumva, autoritățile pentru rezultatele eronate transmise de aparatul DrugTest și "trage un semnal de alarmă public cu privire la calitatea echipamentelor de depistare a substanţelor interzise”. Cu toate acestea, conducerea STB transmite că înţelege şi susţine măsurile de prevenţie luate de autorităţi pentru descurajarea consumului de droguri, mai ales în cazul celor care conduc vehicule".

Ne puteți urmări și pe Google News
Accident Tramvai, București

Accident Tramvai, București. Sursa foto: facebook

Accident cumplit

În urmă cu patru zile, un autoturism a pătruns pe calea de rulare a tramvaiului în zona 13 septembrie. Șoferul a rămas încarcerat, după ce autoturismul a fost prins între tramvai și un stâlp. Au intervenit, de urgență, mai mult autospeciale și o ambulanță.

Din păcate, salvatorii l-au găsit pe șofer decedat. El nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Traficul în zonă a fost grav afectat, circulația tramvaielor fiind oprită dinspre Răzoare spre Calea Rahovei. Liniile de tramvai 1, 10, 11, 25 si 47 au fost blocate. STB a introdus, atunci, o linie de autobuz navetă, care să transporte călătorii.

Revista presei