Vatmanul implicat într-un accident mortal nu consumase droguri. Luase un medicament pentru răceală

Vatmanul implicat într-un accident mortal nu consumase droguri. Luase un medicament pentru răceală

Vatmanul implicat în accidentul mortal de pe Şoseaua Progresului, București, în care un bărbat şi-a pierdut viaţa, a fost testat cu aparatul DrugTest imediat după accident. În urma testului a rezultat o posibila prezență a substanțelor psihoactive în organism.

Vatmanul a luat paracetamol

Rezultatele testelor efectuate de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” au arătat că vatmanul nu consumase droguri. Rezultatul a fost confirmat de către Valer Ciobănescu, preşedintele Sindicatului Transpublic.  Acesta a mai subliniat faptul că vatmanul urma un tratament pentru răceală şi că ar fi luat paracetamol.

„Întâmplarea a fost că el a luat doar seara un paracetamol, că l-a luat răceală. Și mai avea două pastile pe care le-a arătat celor care l-au intervievat”, a spus Valer Ciobănescu.

„Acest medicament ar fi putut influența rezultatul testului rapid efectuat după producerea accidentului”, a explicat Vlad Zaha, criminolog specializat în politicile publice din domeniul drogurilor.

Sursa foto: infotraficromania.ro

Reamintim că pe data de 19 septembrie, o mașină a fost strivită, după ce şoferul nu a luat toate măsurile de siguranță în trafic, iar când a vrut să traverseze linia de tramvai, pe şoseaua Progresului, bărbatul a murit, după ce a fost lovit de un tramvai.

Vatmanul a fost testat și cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost zero. Dar în urma testării cu aparatul DrugTest, a rezultat existența unor substanțelor psihoactive. Imediat vatmanul a fost dus la Institutul de Medicină Legală pentru analize.

Rezultatul de la INML a ieșit sâmbătă, în jurul orei 13:00. Mesajul primit de vatman a apărut pe rețelele sociale (foto).

Vlad Zaha: 38% dintre testele pozitive,  infirmate de analizele de laborator în 2023

Vlad Zaha a declarat pentru Buletin de București că „utilitatea efectuării acestor teste rapide și a comunicării rezultatelor este zero”, în contextul în care rata de fals pozitiv este foarte mare”,

Și continuă: „Este o poveste care tot continuă. Știm deja, de cel puțin un an de zile, că oficial 38% dintre toate testele pozitive efectuate de Poliția Română au fost fals pozitive. Adică peste 1.000 de persoane ieșite pozitiv nu erau, de fapt, pozitiv din cele 3.000”.

Ne puteți urmări și pe Google News