Netanyahu avertizează Hezbollah, după atacurile pe care nu şi le-ar fi imaginat vreodată

Netanyahu avertizează Hezbollah, după atacurile pe care nu şi le-ar fi imaginat vreodată Benjamin Netanyahu. Sursa foto: Facebook

Netanyahu a declarat duminică că armata Israelului a aplicat grupării libaneze Hezbollah „o serie de atacuri pe care nu şi le-ar fi imaginat vreodată”, după o noapte de incendii intense cu atacuri transfrontaliere şi o lovitură puternică într-o suburbie a Beirutului.

Netanyahu: Dacă Hezbollah nu a înțeles mesajul, vă asigur că-l va înțelege

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a mai transmis că în cazul în care „Hezbollah nu a înţeles mesajul, vă promit că-l va înţelege”. Mai mult, Netanyahu a spus că „Suntem hotărâţi să ne asigurăm că locuitorii din nord vor putea să revină în deplină siguranţă la casele lor”.

Premierul a mai subliniat în mesajul său că „nicio ţară nu poate tolera să se tragă în locuitorii săi, în oraşele sale şi nici noi, statul Israel, nu vom tolera aceasta”.

De asemenea, gruparea şiită proiraniană Hezbollah susţine că lansează rachete asupra Israelului pentru a ajuta aliatului său din Fâşia Gaza și anume, gruparea islamistă palestiniană Hamas.

Ne puteți urmări și pe Google News

Amenințările s-au intensificat după explozia pagerelor

Amenințările s-au intensificat după valul de explozii a pagerelor care aparțineau membrilor Hezbollah prin atacuri succesive marţi şi miercuri. În urma exploziilor au fost în jur de 39 de morţi şi 2.931 de răniţi.

Un nou atac israelian a vizat un imobil de la periferică sudică a Beirutului, Israelul dând o nouă lovitură Hezbollah prin decapitarea practic a forţei de elită a grupării, unitatea Radwan, ai cărei 16 membri au fost ucişi.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat că forțele israeliene vor continua să-și urmărească obiectivele de război, care de la începutul acestei săptămâni includ în mod oficial revenirea locuitorilor din nord la casele lor. Lucru anunțat și de premierul Netanyahu.

Hezbollah a început să resimtă impactul

Înainte de lărgirea obiectivelor războiului în Gaza, acestea se concentrau pe distrugerea grupării Hamas şi recuperarea ostaticilor răpiţi în timpul atacului fără precedent de pe data de 7 octombrie în sudul Israelului, care a dus la declanşarea conflictului în Gaza.

Gallant a mai adaugă că „Hezbollah a început să resimtă impactul mijloacelor militare ale Israeului, iar membrii săi simt că sunt urmăriţi”.

Mai mult, Ministrul israelian al Apărării a declarat că „operaţiunile militare vor continua până în punctul când vom putea asigura revenirea în deplină siguranţă a locuitorilor din nordul Israelului la casele lor. Acesta este  obiectivul, aceasta este misiunea noastră şi vom folosi mijloacele necesare pentru a realiza aceasta”, a concluzionat Gallant, potrivit barrons.com.

Revista presei