Teroare islamistă în Olanda. Bărbat înjunghiat mortal la Rotterdam

Teroare islamistă în Olanda. Bărbat înjunghiat mortal la Rotterdam

Un atac cu cuțitul a avut loc joi seară la Rotterdam. Incidentul s-a soldat cu o moartea unui bărbat și cu rănirea gravă a altuia.

Atac cu cuțitul la Rotterdam, joi seară

Joi seara, în orașul-port Rotterdam, un bărbat a atacat oameni la întâmplare cu două cuţite pe străzi.

O persoană a fost ucisă, iar alta a fost rănită grav. Suspectul arestat de către polițiști este și el rănit grav și a fost transportat la spital.

Atacatorul a strigat „Allahu Akbar”

Potrivit martorilorde la fața locului, înainte de atac, atacatorul a strigat „Allahu Akbar", adică „Dumnezeu este mare” în arabă.

Acesta a fost reţinut după ce un instructor sportiv care se afla întâmplător în zonă a intervenit. Atacul a avut loc lângă Podul Erasmus.

Nu se cunosc identităților persoanelor implicate în atac

Motivul atacului  cât și identitățile atacatorului și celor două victime sunt neclare deocamdată.

Podul Erasmus / Rotterdam

Podul Erasmus - Rotterdam / Sursa foto:Wikipedia

Purtătorul de cuvânt al poliției, Wessel Stolle, a spus că polițiștii de la fața locului au auzit și ei, pe lângă ceilalalți martori de la fața locului, când bărbatul a strigat expresia „Allahu Akbar” și că se ține cont de aceasta în anchetă.

Atacatorul a fost lovit cu două bețe de către un antrenor, care ţinea un curs lângă Podul Erasmus. Acesta l-a văzut atacând pe cineva și a reușit să îi ia cuțitele și să le arunce.

Atacatorul era complet acoperit de sânge

Inițial a crezut că este o bătaie amicală „dar când am început să alerg în acea direcție, am văzut că nu a fost o luptă. Era un bărbat cu două cuțite lungi care înjunghia un alt tânăr și când am început să strig, s-a întors și a început să se apropie de toți cei care erau în jurul lui”, a spus antrenorul.

Un martor a declarat că atacatorul „era plin de sânge și ținea în mână un cuțit lung, un cuțit de bucătărie. Complet acoperit de sânge. Mi-am spus: asta nu va merge bine. Și țipa cineva și flutura un cuțit. Și când am alergat, l-am putut vedea. A intrat, dar nu a mai putut ieși din partea aceea. Ușa era închisă și am auzit țipete și oameni care aruncau cu mesele. Așa că am fugit la etaj. Mi-am luat bastoanele de sport ale echipei, le-am rupt în două și am fugit înapoi jos și l-am văzut față în față lângă ușă. În acel moment, a trebuit să acționez și să-l lovesc în față de mai multe ori."

Ne puteți urmări și pe Google News