Ce făcea Traian Băsescu în copilărie. Era un copil obraznic

Ce făcea Traian Băsescu în copilărie. Era un copil obraznicTraian Băsescu. Sursa foto:: Arhiva EVZ

Traian Băsescu, fostul președinte al României este un personaj cu multă personalitate și carismă. A condus țara timp de zece ani, din 2004 până în 2014, perioadă în care nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume. Înainte de politică, a avut o carieră pe mare, iar asta i-a modelat stilul direct și uneori dur. A fost și primar al Bucureștiului și ministru al transporturilor.

Nu este greu de crezut că președintele „jucător” a avut o copilărie la fel de interesantă.

Ce făcea Traian Băsescu în copilărie

Traian Băsescu a povestit despre copilăria sa la Iași. El și fratele său se distrau punând fosfor de la chibrituri pe liniile de tramvai. Îl înveleau în staniol, iar la trecerea tramvaiului, fosforul pocnea. Studenții de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” erau speriați de sunet. Cu toate acestea, Băsescu a spus că nu a depășit „limitele normalului” în copilărie.

„Am fost un copil mai răzgâiat, mai neascultător, dar un copil care nu a ieșit din limitele normalului, ale copilului care vrea să știe mai mult decât să facă ceva ce nu vrea. La fel sunt și copiii din ziua de azi, pe care repede îi etichetăm că sunt obraznici”, a spus Traian Băsescu.

Am făcut multe. Locuiam la Iași, chiar în Copou. Mergeam cu frate-meu, pentru că locuiam aproape de Universitatea Alexandru Ioan Cuza, și puneam capete de chibrituri în staniol și după aia le puneam pe șina de tramvai. Când ieșeau studenții, treceau tramvaiele și călcau acele biluțe de fosfor și pocneau. Eu cu frate-meu ne distram că se speriau studenții”, a spus Băsescu.

Cariera de marinar a necesitat sacrificii

Când a fost întrebat despre copilăria fiicelor sale, Ioana și Elena, Traian Băsescu a declarat:

„Cum au fost copiii mei vă poate spune mai mult soția mea, pentru că, atunci când au crescut, eu eram pe mare și când veneam acasă stăteam atât de puțin, încât rezistau să fie cuminți 24 de ore, atât cât stăteam eu până să plec într-o altă cursă. Cea mică (Elena Băsescu – n.r.) a fost mai doritoare să cunoască decât cea mare, ca să nu spun mai obraznică.”, a mai spus

Deși Traian Băsescu a activat în diverse domenii, pasiunea sa cea mai mare a fost întotdeauna navigația. Cariera maritimă i-a adus satisfacții profesionale, dar a necesitat și sacrificii, inclusiv în relația cu familia.

„Toată cariera mea și formarea mea ca om, ca individ al acestei societăți, sunt legate de compania de navigație, de Șantierul Naval Constanța, iar cariera mea și recunoașterea profesională au pornit în mod categoric de la petrolierul Biruința, care, trebuie să o spun cu bucurie, mi-a purtat noroc mie și echipajului meu. Dar trebuie să vă spun că și eu am sentimentul că am purtat noroc acelei nave. Este singura din cele patru de 157.000 de tone care încă plutește, nu a fost tăiată.”, a mai spus fostul președinte.

Ne puteți urmări și pe Google News