Liverpool, triumf pe „San Siro”, cu AC Milan, în primul meci în noul format UEFA Champions League

Liverpool, triumf pe „San Siro”, cu AC Milan, în primul meci în noul format UEFA Champions League

Milano. Pe stadionul „San Siro”, Liverpool a reușit să-și impună superioritatea și să câștige cu un convingător 3-1, într-un meci cu AC Milan, care a făcut onoare unei întâlniri ce amintește de marile finale din 2005 și 2007.

Debutul în forță al Milanului

În ciuda unei perioade dificile pentru AC Milan, care a început sezonul cu rezultate mixte în Serie A, echipa a fost animată de un început promițător. În minutul 3, Milanul a deschis scorul într-o manieră spectaculoasă, când Christian Pulisic, beneficiind de un assist precis din partea lui Alvaro Morata, a trimis mingea în plasă, sub privirile atente ale foștilor mari jucători ai clubului – Zlatan Ibrahimovic, Dida și Kaká.

Răspunsul prompt oferit de Liverpool

Liverpool, care venise după o înfrângere neașteptată în Premier League (în fața Robin Hoozii-lor de la Nottingham Forest), a demonstrat rapid că are resursele necesare pentru a reveni în joc. După ce Mohamed Salah a lovit bara în minutul 17, echipa lui Arne Slot a început să-și recâștige încrederea. La șase minute după, Trent Alexander-Arnold a executat o centrare perfectă care l-a găsit pe Ibrahima Konaté, care a restabilit egalitatea.

În ciuda unor ocazii favorabile, cum ar fi o oportunitate ratată de Diogo Jota, Liverpool a continuat să controleze meciul. Spre finalul primei reprize, în minutul 40, Tsimikas a compensat pentru eroarea din debutul jocului, executând un corner care a fost reluat de Virgil van Dijk în poartă, oferind Liverpoolului un avantaj de 2-1 și lăsând Milanul paralizat și înfruntând un șoc psihologic.

Ne puteți urmări și pe Google News

A doua repriză a aparținut echipei Liverpool

A doua repriză a început cu o notă de dramă pentru Milan, portarul Mike Maignan fiind nevoit să iasă în lacrimi din teren după o accidentare. Înlocuitorul său, adolescentul Torriani, a avut o seară dificilă sub presiunea jucătorilor de clasă mondială ai Liverpoolului. Cu toate acestea, Milanul a încercat să revină în joc, dar fără succes. La minutul 67, după o greșeală în apărarea milanezilor, Cody Gakpo a avansat și a pasat pentru Dominik Szoboszlai, care a înscris pentru 3-1, transmite Gazeta Sporturilor.

AC Milan - FC Liverpool, 1-3, 17.09.2024.

AC Milan - FC Liverpool, 1-3, 17.09.2024. Foto: https://www.facebook.com/LiverpoolFC/photos

Deși AC Milan a încercat să-și recupereze poziția, Liverpool a demonstrat o gestionare excelentă a meciului, alternând momente de intensitate cu momente de control. Ultima fază a meciului a fost marcată de un șut puternic al lui Rafael Leão, apărat însă de Alisson Becker. Liverpool a arătat că, în ciuda absenței lui Jürgen Klopp pe bancă, sub conducerea lui Arne Slot, echipa a fost bine pregătită și a dovedit că este un adversar de temut în competiția europeană.

Noul format al Ligii Campionilor

Acest meci a marcat debutul unui sistem revoluționar în UEFA Champions League, în care fiecare echipă joacă opt meciuri – patru acasă și patru în deplasare. Primele opt clasate vor avansa direct în „optimi”, în timp ce locurile 9-24 vor disputa un baraj pentru a accede în faza eliminatorie.

Detalii meci

  • Stadion: San Siro, Milano
  • Arbitru: Espen Eskaas (Norvegia)
  • Echipe de start:
    • AC Milan: Maignan - Calabria, Pavlovic, Tomori, Hernandez - Fofana, Loftus-Cheek - Pulisic, Reijnders, Leao - Morata
    • Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Van Dijk, Konate, Tsimikas - Gravenberch, Mac Allister - Salah, Szoboszlai, Gakpo - Jota

Revista presei