Desfundarea chiuvetei, metode pe care sigur nu le-ai încercat. Ce spun experții

Desfundarea chiuvetei, metode pe care sigur nu le-ai încercat. Ce spun experții Cum se desfundă corect o chiuvetă. Sursa foto: Pixabay

Desfundarea chiuvetei sau a unei scurgeri pare unul dintre cele mai complicate lucruri de făcut într-o gospodărie. Asta mai ales dacă ești un diletant în materie de instalații. Există, însă, multe metode care ne pot face viața mai ușoară.

O chiuvetă se poate înfunda atunci când reziduurile alimentare, uleiul și grăsimile, înfundată scurgerile. Ce facem în acest caz?

Prima alegere logică ar fi folosirea substanțelor chimice. Dar adevărul este că acestea sunt periculoase, mai ales că se deversează în canale. Așa că mai sănătos ar fi să folosim alte metode.

Metode casnice

Una dintre cele mai naturale metode de desfundare a chivetei este folosire praful de copt și a oțetului. Iată și rețeta:: presărați 4 linguri de praf de copt în țeava blocată și apoi turnați peste acesta aproximativ 100 ml de oțet. Ar trebui să auziți cum se formează spumă. Când nu mai auziți sunetul, clătiți, cel mai bine, cu apă clocotită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Desfundarea chiuvetei cu pompa

Pompa este, într-adevăr, cea mai bună metodă de a desfunda țevile. Dar aici este necesar, de multe ori, să implicați un expert. Puteți, însă, s-o faceți și pe cont propriu: acționați asupra blocajului în mod mecanic, cu ajutorul forței musculare. Dar înainte de a utiliza pompa, prima oară trebuie să astupați preaplinul cu o lavetă pentru ca mizeria să nu se împrăștie peste tot.

Obiecte pe care nu trebuie să le arunci în chiuvetă sau în toaletă

Sursa: arhiva EVZ

Pompa trebuie pusă exact deasupra scurgerii și apăsată ferm, în jos. Apoi, mișcați energetic mânerul pompei de sus în jos. Ventuza trebuie să rămână în apă și să nu se desprindă de pe scurgere.

Curățarea cu șarpele

Este una dintre metodele preferate de români. În cazul în care scurgerea este blocată, se poate utiliza un dispozitiv tip șarpe pentru curățat țevi și chiuvete, cunoscut și ca spirală de desfundat țevi, pentru a curăța scurgerea. Spirala trebuie introdusă cu mare grijă în țeava de apă reziduală blocată. În cazul în care întâmpinați rezistență, manivela va fi rotită. Apoi se aplică o presiune ușoară, astfel încât gheara să străpungă masa de murdărie.

Aparatul de curățare cu abur

Încă o metodă foarte puțin cunoscută pentru a desfunda o chiuvetă: puteți aburi o scurgere înfundată, în adevăratul sens al cuvântului. Cea mai bună soluție este aparatul de curățare cu abur, care dizolvă rapid depunerile uleioase, chiar și de pe pereții țevii. Duza aparatului direct îndreptată spre scurgere și apoi eliberat aburul. Între timp, scurgerea din jurul duzei se acoperă cu un prosop, astfel încât să nu fie pulverizată în casă.

Revista presei