Mihai Tufan, implicat în dosarul Coldea, și-a schimbat strategia. Ce planuri are

Mihai Tufan, implicat în dosarul Coldea, și-a schimbat strategia. Ce planuri are Mihai Tufan Sursa foto: Arhiva EVZ

Mihai Tufan, acuzat de DNA de trafic de influență în dosarul de corupție al generalilor SRI Dumitru Dumbravă și Florian Coldea, s-a apucat să își vindă terenurile. Afaceristul speră să obțină cel puțin 4,8 milioane de euro din vânzarea a 20,1 hectare de teren firma Elsid.

Ce planuri are Mihai Tufan

Firma lui Tufan vrea să mai obțină un credit de un milion de euro de la CEC Bank, plus o majorare a unei facilități de factoring de la 9 la 16 milioane de lei. Numele firmei Elsid, dar și al lui Mihai Emil Tufan, apar în dosarul de corupție al foștilor șefi din Serviciul Român de Informații. Firma generalului Dumitru Dumbravă, fostul șef al Direcției Juridice a SRI, trebuia să primească 75.000 de euro pentru realizarea unei „analize de risc” ce viza interesele legitime ale companiei.

Mihai Tufan

Mihai Tufan. Sursa foto: EVZ

Se pare că acționarii Elsid SA au aprobat la data de 11 iulie 2024, conform unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial, să vândă 13 terenuri cu o suprafață cumulată de 20,1 hectare. 12 dintre aceste terenuri sunt situate în comuna Corbu din județul Constanța. Celălalt se află în localitatea Mihai Kogălniceanu. Conform hotărârii, terenurile pot fi vândute către una sau mai multe persoane.

„Preţul pentru terenuri nu va putea fi mai mic de 4.800.000 euro, chiar şi în cazul în care terenurile sunt degradate, au servituţi urbanistice, sunt trasate de utilităţi etc.”, potrivit hotărârii.

Ne puteți urmări și pe Google News
Generalul Dumitru Dumbravă

Generalul Dumitru Dumbravă la Curtea de Apel Foto: EVZ

Mihai Tufan s-a apucat să vândă terenuri

Marian Popa, administratorul firmei Elsid, este responsabil pentru vânzarea terenurilor. Tot pe 11 iulie 2024 s-a mai aprobat majorarea „facilității de factoring – ALRO”, acordată de CEC Bank, de la valoarea de 9 milioane lei la 16 milioane lei.

S-a mai decis și contractarea unei linii de credit de un milion de euro de la CEC Bank, banca controlată de stat, pentru capital de lucru. Bani ce vor fi folosiți pentru plata furnizorilor de materii prime. S-a mai aflat că Societatea Civilă Profesională Trăilă şi Asociaţii SCA a fost împuternicită să înregistreze hotărârea la Oficiul Registrului Comerțului.

Sponsorizează un partid politic

Tufan ar avea legătură și cu Partidul Câmpina Curată și Soceram. În Monitorul Oficial din 19 aprilie 2024 a fost publicată lista persoanelor juridice care au donat bani pentru Partidul Câmpina Curată, partid înființat de fostul liberal Rudolf Leica. Din acest document aflăm că firma lui Mihai Tufan, Elsid SA, sub administrarea avocatului Doru Trăila, a sponsorizat cu 750.000 lei Partidul Câmpina Curată.

Rudolf Leica este director general la una din firmele grupului Neptun – Soceram, controlată indirect de afaceristul Mihai Anastasescu, fostul asociat al lui Tufan, potrivit Defapt.

Revista presei