Trafic dat peste cap în capitală. Oficiali din 38 de țări vin să sprijine Republica Moldova

Trafic dat peste cap în capitală. Oficiali din 38 de țări vin să sprijine Republica Moldova Sursa foto: Guvern

Republica Moldova. Primăria municipiului Chișinău informează că marți, 17 septembrie 2024, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală. Limitările de circulație au fost impuse pentru organizarea fără impedimente a celei de-a V-a Conferință Ministerială a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova (MPP).

Cum se va circula în Chișinău

Orașul Chișinău este gazda unui eveniment internațional, cea de-a V-a Conferință Ministerială a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova (MPP). La eveniment sunt așteptați oficiali din 38 de state și reprezentanți ai 20 de organizații internaționale. Guvernul a postat imagini cu ultimele pregătiri.

Sursa foto: Guvern

Pentru buna desfășurare a evenimentului, pe mai multe tronsoane va fi limitată circulația pentru transport.

„Măsura este luată de poliție, în contextul desfășurării celei de-a V-a ediții a Conferinței ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Moldova (MPP), la care vor participa demnitari străini, ambasadori acreditați și alți înalți oaspeți din 38 de țări și 20 de organizații internaționale, care vor vizita instituțiile de stat ale Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, pe tot parcursul zilei de 17 septembrie va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri din municipiul Chișinău. Este vorba despre centrul istoric/administrativ al orașului. Totodată, va fi limitată circulația pe arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău.

Este interzisă desfășurarea manifestărilor în masă, lucrărilor de reparație a drumurilor/a rețelelor electrice/termice, apeduct/canalizare și tăiere a arborilor. Aceste interdicții vizează perimetrul străzilor pe unde se vor deplasa coloanele oficiale.

„Excepție de la restricțiile indicate sunt manifestările social-culturale, menționate în declarațiile prealabile, depuse la Primăria Municipiului Chișinău în perioada vizată”, subliniază municipalitatea.

Conducătorii auto sunt îndemnați să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.

România, Germania și Franța, la unison pentru Moldova

Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova este o inițiativă a României, Germaniei și Franței. Cele trei țări și-au propus să sprijine Republica Moldova prin generarea de asistență imediată politică, financiară și materială. Identificarea necesităților și oferirea ajutorului se realizează în cadrul instituțiilor și statelor membre ale Uniunii Europene, al țărilor G7, al instituțiilor financiare internaționale și organizațiilor internaționale.

Prima ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova a avut loc în Germania, în aprilie 2022. Cea de-a doua - la București, două luni mai târziu. A treia ediție s-a desfășurat la Paris, urmată de cea din octombrie, care a avut loc la Chișinău.

Revista presei