Rusia va expulza șase diplomați britanici. Acuzații de spionaj și sabotaj

Rusia va expulza șase diplomați britanici. Acuzații de spionaj și sabotaj Sursa foto: dreamstime.com

Rusia continuă măsurile aspre privind activitatea diplomaților veniți să lucreze la Moscova. În urma unor semne de spionaj, Serviciul de securitate rus FSB a revocat acreditarea a șase diplomați din Marea Britanie.

Rusia, cu ochii pe diplomații din alte state

Serviciile ruse susțin că au suficiente documente referitoare la activitatea de sabotaj a acestora. Conform reprezentanților FSB, în spatele diplomaților expulzați s-ar afla un departament al Ministerului de Externe britanic din Londra. Mai mult, șefii Serviciilor din Rusia au arătat că aceștia intenționau să înfrângerea în fața Ucrainei.

„Pe baza documentelor furnizate de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei și ca răspuns la numeroasele măsuri neprietenoase luate de Londra, Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, în cooperare cu agențiile în cauză, a încetat acreditarea a șase membri ai departamentului politic al Ambasadei Marii Britanii la Moscova”, au anunțat șefii FSB.

Verificările continuă

Potrivit unui reprezentant al FSB, aceștia nu ar fi ținut cont de îndemnurile privind stoparea acțiunilor de spionaj.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Englezii nu au luat în considerare indiciile noastre despre necesitatea de a opri această”, a completat un reprezentant FSB.

Potrivit acestuia, verificările vor continua și în cazul altor diplomați. Totodată, reprezentantul FSB a a avertizat că măsura expulzării va fi aplicată pe loc, în contextul în care vor fi identificate alte dovezi de spionaj sau sabotaj. De altfel, nu ar fi prima dată când Serviciile de la Moscova anunță înlăturarea unui diplomat. 

Avertismentul dat de Rusia

Expulzarea diplomaților are loc într-un moment de tensiune, Marea Britanie fiind implicată în negocierile pentru folosirea ATACMS. Discuțiile legate de folosirea armelor cu rază lungă de acțiune au stârnit furie la Kremlin.

Putin, Rusia

Putin / sursa foto: captură YT

Vladimir Putin a avertizat că SUA și aliații devin parte din război, în contextul în care vor aproba utilizarea acestor arme puternice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui rus, țara sa va oferi un răspuns dur în acest sens.

Revista presei