Rusia, nou atac în Ucraina, cu trei morți și nouă răniți

Rusia, nou atac în Ucraina, cu trei morți și nouă răniți Sursa: Arhiva EVZ

Un nou atac al rușilor asupra unui sat din regiunea Harkov, Ucraina, s-a soldat cu trei morți și nouă răniți.

Bombardamente recente în Harkov, Ucraina

În urma bombardamentelor de joi ale rușilor din regiunea Harkov, din nord-estul Ucrainei, trei oameni au murit și alți nouă au fost răniți, conform declarațiilor procurorilor regionali.

Harkov este o țintă frecventă a atacurilor rusești, pentru că este al doilea cel mai mare oraș din Ucraina.

Conform unei declarații de presă, una dintre persoane a murit la spital, în urma rănilor cauzate de atacul satului Borova, la sud-est de Harkov.

Ne puteți urmări și pe Google News

Răniți ai ministerului de interne în Harkov

Trei persoane din echipa de salvare au fost rănite. Ele făceau parte din serviciile de urgență și se aflau la locul bombardamentelor în momentul atacului inițiat de trupele moscovite, conform ministerului de interne.

Bombardamente intense în Rusia.

Sursa foto: Arhiva EvZ

Alte cinci persoane au fost rănite în atacul aerian al ruşilor asupra districtului Kyivskyi al oraşului Harkov, comunică procurorii.

Oficiali ai ministerului de interne din regiunea de la graniţa învecinată, Sumî, au afirmat că forţele ruse au lovit zonele de graniţă de 57 de ori de-a lungul zilei, iar un atac cu bombe a ucis o persoană în apropierea oraşului Yampil.

Kursk, o zonă intensă de conflict încă de luna trecută

Regiunea Sumî se află de cealaltă parte a graniţei faţă de regiunea Kursk din Rusia, unde forţele ucrainene sunt implicate într-o incursiune lansată luna trecută.

În această regiune, pe 11 septembrie, forțele armate ruse au transportat vehicule blindate peste râul Seim. Forțele armate ruse au dejucat două tentative de a avansa a forțelor armate ucrainene în regiunea Kursk.

Conform Secretarul britanic al Apărării, John Healey, ucrainenii trebuie să-și întărească linia frontului în est pentru a păstra teritoriul din regiunea Kursk. „Cu cât vor ține mai mult regiunea Kursk, cu atât Vladimir Putin devine mai slab. Cu cât vor ține mai mult Kursk, cu atât Ucraina va fi mult mai bine apărată”.

Revista presei
Seara cea mai neagră