BMW, în picaj din cauza problemelor tehnice. Țara care fuge de această marcă

BMW, în picaj din cauza problemelor tehnice. Țara care fuge de această marcă BMW. Sursa foto: Pixabay

BMW se lovește de un blocaj din cauza sistemului de frânare care are un efect negativ asupra vânzărilor în a doua jumătate a anului, producătorul german adăugând că peste 1,5 milioane de mașini au fost afectate.

BMW, în picaj pe bursă după anunțul companiei

BMW şi-a redus marţi previziunile cu privire la profitul pentru anul 2024, din cauza cererii slabe pe piaţa chineză şi a problemelor pe care le au cu sistemul de frânare furnizat de Continental. Anunțul companiei a dus la scăderea acţiunilor cu 11%, cel mai mic nivel din ultimii doi ani.

BMW a mai anunțat că în jur de 1,2 milioane dintre aceste vehicule au fost deja livrate clienţilor şi pot fi verificate de la distanţă pentru eventuale defecţiuni prin intermediul unui software over-the-air. Iar restul de 320.000 de mașini nu pot fi predate cumpărătorilor deocamdată.

BMW a mai spus că va suporta „o sumă mare, de ordinul milioanelor” în costuri de garanție în al treilea trimestru. Compania a subliniat faptul că se așteaptă ca marja din câștiguri, înainte de dobânzi și impozite, să fie între 6% și 7% pentru 2024, prognozând anterior o cifră între 8% și 10%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Munchen, Lumea Bmw, ArhitecturăBMW, în picaj pe bursă după anunțul companiei. Sursa foto: Pixabay

Producătorul german de mașini remarcă o cererea scăzută

Compania este conștientă că livrările vor fi în scădere ușoară în 2024, deși prognozase anterior o uşoară creştere a vânzărilor. Producătorul de piese auto Continental a declarat că „o proporţie mică” din sistemele de frânare pe care le produce şi le furnizează companiei BMW vor fi înlocuite parţial din cauza unei componente electronice despre care se crede că ar fi defectă.

Furnizorul de maşini a declarat că a rezervat provizioane de mai multe zeci de milioane de euro şi că presupune că această sumă va acoperi garanţia.

BMW a mai semnalat cererea scăzută în curs de desfășurare în China, care afectează vânzările în țară, alăturându-se producătorilor de automobile care se confruntă cu dificultăți în cea de-a doua cea mai mare economie din lume, care este și cea mai mare piață auto din lume.

”În ciuda măsurilor de stimulare din partea guvernului, încrederea consumatorilor rămâne încă slabă”, a arătat BMW în comunicat, potrivit CNN.

Revista presei
Sarek