Documentarul „The Bibi Files” scoate la iveală lucruri incredible. Netanyahu a cerut blocarea lui

Documentarul „The Bibi Files” scoate la iveală lucruri incredible. Netanyahu a cerut blocarea lui Benjamin Netanyahu / Sursa Foto: Arhiva EVZ

Benjamin Netanyahu și familia sa apar în documentarul „The Bibi Files”, prezentat luni la Festivalul de Film de la Toronto, la câteva ore după ce o instanță din Israel a respins petiția lui Netanyahu în care cerea blocarea proiecției.

Benjamin Netanyahu și familia sa, așa cum nu au mai fost văzuți

„The Bibi Files” este un documentar care prezintă imagini nemaivăzute cu poliția israeliană care îi interoghează pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu, pe membrii familiei și un cerc apropiat de prieteni, în legătură cu suspiciunile de corupție.

Proiecția filmului „The Bibi Files” la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, a regizorului Alexis Bloom și producătorul Alex Gibney, a fost proiectată după ce un tribunal a respins petiția lui premierului Netanyahu de a bloca documentarul.

Acest documentar nu pot fi publicat și în Israel, a spus Alex Gibney. Înregistrările cu premierul interogat de poliție între anii 2016 și 2018 au fost divulgate lui Gibney anul trecut, și constau în mii de ore de interviuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi aeronavăBenjamin Netanyahu și familia sa, așa cum nu au mai fost văzuți. Sursa foto: Facebook

Momente din documentar cu premierul israelian interogat

Benjamin Netanyahu se întinde după un pahar cu apă...păre relaxat și ușor pleoștit, în costumul și cravata sa”. „Ați cerut-o?”, îl întreabă un anchetator. „Netanyahu bea apă și întreabă relaxat: „Pentru ce?”.

Premierul părea atât de nonșalant, încât a trebuit să i se reamintească care este subiectul discuției în ancheta poliției. „O geantă”, îi reamintește anchetatorul cu răbdare.

Benjamin Netanyahu mai ia o înghițitură și spune: „Poate...Nu-mi amintesc”. „Și dacă v-am spune că v-ați amintit?”. „Am întrebat, și ce dacă?”, curge dialogul, potrivit dezvăluirilor jurnaliștilor de la france24.com.

Benjamin Netanyahu a negat toate acuzațiile

Obiectul acuzației este o pungă opacă, pe care premierul ar fi cerut-o pentru a ascunde o cutie de trabucuri „Cohiba” estimată la 1.100 de dolari, pe care a primit-o de la un miliardar israelian. Ar fi una dintre numeroasele cutii de trabucuri și sticle de șampanie pe care el și soția sa, Sara Netanyahu, le-ar fi primit de la acei israelieni bogați.

Netanyahu a negat orice faptă greșită în cauzele împotriva sa și susține că „este o vânătoare de vrăjitoare condusă de poliție, procuratura de stat și facilitată de un procuror general slab”.

Cei doi au început să lucreze la documentar înainte de izbucnirea războiului din Gaza. Gibney este considerat unul dintre cei mai importanți documentariști, iar Bloom a fost, de asemenea, producătoare a numeroase investigații din SUA, mai scrie sursa menționată.

Revista presei