Liga Națiunilor. România - Lituania, 3-1. Victorie la spartul târgului, într-un meci complicat

Liga Națiunilor. România - Lituania, 3-1. Victorie la spartul târgului, într-un meci complicat Naționala României. Sursă foto: Facebook

România a învins Lituania, luni, în Ghencea, scor 3-1, în Liga Națiunilor. „Tricolorii” au plecat ca din pușcă și au marcat prin Mihăilă, în minutul 5. Oaspeții au revenit datorită lui Kukys (34), iar la pauză a fost egalitate. Jocul, mai complicat decât se prevedea, pentru „tricolori”, părea că merge spre un egal.

Dar, un penalty, transformat de Răzvan Marin, în 87, a rupt echilibrul. Alex Mitriță a punctat și el, în al 2-lea minut al prelungirilor și România a bifat a doua victorie, după succesul din Kosovo, scor 3-0.

ROMÂNIA - LITUANIA, 3-1

min. 90+3: Mitriță aduce liniștea.

Ne puteți urmări și pe Google News

min. 87. GOOOLLL România.  Răzvan Marin transformă un penalty.

min 34: GOOOL Lituania. A marcat Kucys.

min. 5: GOOOL România. Mihăilă a deschis repede scorul.

Meciul a început.

 

România: Târnovanu - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - M. Marin - Man, Stanciu, Răzvan Marin, Mihăilă - Drăguș; Selecționer: Mircea Lucescu Rezerve: Niță, L. Popescu – Manea, Ghiță, Alibec, Chipciu, Hagi, Coman, Artean, Olaru, Mitriță, Sorescu

Lituania: Gertmonas - Sirvys, Girdvainis, Lakiatas, Tutuskinas, Lasickas - Matulevicius, Slivka, Vorobjovas, Dolznikov - Kukys Rezerve: Bertasius, Mikelionis, Milasius, Kazukolovas, Upstas, Paulauskas, Kalinauskas, Vareika, Verbickas, Paulauskas, Barauskas, Antanavicius Selecționer: Edgaras Jankauskas

Stadion: Steaua (București); Arbitru: Rade Obrenovic (Slovenia); Asistenți: Jure Praprotnik și Grega Kordez (ambii din Slovenia); Arbitru VAR: Nejc Kajtazovic (Slovenia); Asistent VAR: Alen Borosak (Slovenia);

România va juca cu Lituania în cea de-a doua rundă a grupelor Ligii Națiunilor. Meciul de pe Stadionul Steaua din București se va juca de la ora 21:45 și în direct pe Prima TV. Va fi primul meci al lui Mircea Lucescu pe teren propriu, pe banca tehnică a echipei naționale, în noul mandat, iar toate biletele au fost vândute.

Surprize mari la meciul România-Lituania

Accesul se face începând cu ora 18:45, cu trei ore înainte de startul jocului de la stadionul Steaua. Au fost pregătite zone de distracție, vopsit pe față, standuri cu mâncare și sucuri la prețuri fixe de 5 și 10 lei. Cei mici vor putea face poze cu mascota echipei naționale.Oficialii FRF au anunțat că accesul copiilor de orice vârstă în stadionul Steaua se va face pe baza biletului de acces. Minorii sub 14 ani au acces în arenă doar însoțiți de un adult.

tricolori

Sursa foto: Arhiva EvZ

Pe arenă sunt interzise „tricouri sau alte elemente de vestimentație inscripționate cu litere, cuvinte, texte, simboluri sau imagini care – în opinia organizatorului – au conținut obscen, discriminatoriu sau provocator”.

„Care incită la denigrarea țării, la xenofobie, la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență, ori ale căror subînțelesuri duc spre aceleași fapte interzise și înscrise în textul de mai sus”, anunță Federația.

Suporterii, rugați să vină îmbrăcați în galben

Naționala României i-a rugat pe fani să vină îmbrăcați în galben.Suporterii sunt îndemnați să vină îmbrăcați în galben pentru a crea o atmosferă electrizantă și pentru a ridica “Zidul Galben” în tribunele stadionului” a fost mesajul pe care cei din Federație l-au transmis.

Mircea lucescu, Kosovo-România

Mircea Lucescu. Sursa foto: FRF

“Generația de Suflet” se va alătura și ea, „cântând împreună cu toți cei prezenți imnul național, într-un moment de unitate și susținere care a devenit o marcă distinctivă a suporterilor români la Campionatul European”, au mai notat oficialii FRF.

Lotul pentru meciul cu Lituania

Mircea Lucescu a decis lotul pentru meciul cu Lituania:

  • PORTARI: Florin NIȚĂ, Laurențiu POPESCU, Ștefan TÂRNOVANU
  • FUNDAȘI: Andrei RAȚIU, Cristian MANEA, Andrei BURCĂ, Radu DRĂGUȘIN, Virgil GHIȚĂ, Nicușor BANCU, Alexandru CHIPCIU
  • MIJLOCAȘI: Deian SORESCU, Dennis MAN, Nicolae STANCIU, Răzvan MARIN, Marius MARIN, Darius OLARU, Ianis HAGI, Valentin MIHĂILĂ, Florinel COMAN, Alexandru MITRIȚĂ, Andrei ARTEAN
  • ATACANȚI: Denis DRĂGUȘ, Denis ALIBEC

Revista presei
Almanah Sudoku nr.3 / 2024