România, promovată pe Tik Tok de turiștii străini. Locurile care i-au uimit

România, promovată pe Tik Tok de turiștii străini. Locurile care i-au uimit Sursa foto: 130808082 © Emicristea | Dreamstime.com

O englezoaică a povestit că oamenii i-au recomandat să nu viziteze România pentru că nu sunt locuri spectaculoase. Cu toate acestea, ea a rămas uimită de frumusețea României și de atracțiile care se găsesc aici. Katie a mai zis că auzise că România este doar pentru petreceri și că nu știa dacă are rost să o viziteze sau nu.

@simplyyykatie Most magical place..🏰🧛🏻🇷🇴 A trip to Transylvania, Romania should be on your list..✈️🤩 What a beautiful place!🪄 #romania #romania🇷🇴 #traveltiktok ♬ original sound - ASLSuzyQ (Deaf Warrior)🤟🏼

O englezoaică s-a îndrăgostit de România

Tânăra din Marea Britanie s-a îndrăgostit pe loc de Transilvania. Ea a spus că toți turiștii trebuie să viziteze acest loc pentru că este magic. „Cel mai magic loc. O excursie în Transilvania. România ar trebui să fie pe lista ta de călătorii. Ce loc frumos”, este mesajul transmis de Katie pe Tik Tok. „Toată lumea mi-a spus ‘N-ar trebui să vizitezi România. N-ai ce să vezi acolo, e o țară bună doar pentru petreceri’. S-a dovedit a fi cel mai magic loc”, a mai spus turista.

@simplyyykatie A trip to transylvania should be on your list..🇷🇴 What a beautiful place!🧛🏻🏰 #brasov #transylvania #brancastle #peles #romania #dracula ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs - Skittlegirl Sound

Ne puteți urmări și pe Google News

România, ocolită de turiștii străini

România este ocolită de străini. Malta este cea mai atractivă țară din Europa pentru turiști, urmată de Cipru, Luxemburg și Austria. Doar 20% din totalul nopților de cazare din țara noastră au fost rezervate de străini. „În primul rând, nu este promovat turismul în țara noastră, în al doilea rând, nici nu cred că există, adică punctele turistice care ar putea fi promovate nu sunt promovate, sunt lăsate în paragină.”, a spus un agent de turism.

Aproximativ 2,1 milioane de turişti străini s-au cazat în unităţile de cazare locale, dintre care un sfert au fost germani şi italieni, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Cele mai importante zece ţări de unde au venit străinii sunt Germania, Italia, Israel, SUA, Ungaria, Regatul Unit, Franţa şi Spania şi au generat mai bine de jumătate din numărul total de turişti care au vizitat România în 2023.

Străinii, atrași doar de festivalurile de la noi din țară

Numărul de străini din 2023 a fost sub nivelul din 2019, când circa 2,6 milioane de străini şi-au petrecut vacanţele în destinaţiile locale. Festivalurile Neversea, Sunwaves, Saga și Untold au reușit să atragă mai mulți turiști străini. Agenții de turism consideră că intrarea în Schengen şi deschiderea de noi hoteluri sub branduri internaţionale precum Kempinski şi Hyatt ar putea atrage mai mulţi străini în viitor.

Revista presei