Fiul unui primar al lui Șor, prins conducând fără carnet

Fiul unui primar al lui Șor, prins conducând fără carnet Masina Primaria Pohrebeni / sursa foto: https://www.facebook.com/politiarepubliciimoldova/

Polițiștii din raionul Orhei au oprit un șofer care conducea haotic un autoturism. S-a dovedit că șoferul era fiul primarului din Pohrebeni și nu poseda carnet auto.

Șoferul de 17 ani, fiul primarului Vasile Cojocaru, s-a ales cu amendă

El conducea mașina Primăriei localității Pohrebeni, din raionul Orhei.

La un control mai amănunțit, s-a dovedit că tânărul în vârstă de 17 ani este fiul lui Vasile Cojocaru, primarul din localitatea mai sus amintită.

Polițiștii l-au îndepărtat pe fiul primarului de la volan și i-au aplicat sancțiunea legală (amenda) pentru conducere fără permis. De asemenea, tatăl său a fost sancționat cu amendă pentru că i-a permis fiului să utilizeze vehiculul fără drept legal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoturismul primăriei a fost confiscat și transportat la o parcare specială.

Fiul primarului din Pohrebeni nu primește decât amendă. Așa e legea

În Republica Moldova, șofatul fără permis al unui autoturism pe drumurile publice se pedepsește doar cu amendă de până la 2 000 de lei. Cei care încredințează benevol conducerea vehiculelor unei persoane care nu posedă permis de conducere, pe lîngă amendă, au de suportat sancțiuni sub formă de 3 puncte de penalizare.

 

Mașina Primăriei Pohrebeni, condusă de fiul minor al primarului / sursa foto: https://www.facebook.com/politiarepubliciimoldova/

Poliția subliniază că încredințarea unui vehicul minorilor poate duce la incidente grave și îndeamnă părinții să adopte o atitudine responsabilă privind utilizarea automobilelor, respectând reglementările legale pentru siguranța tuturor.

Poliția Republicii Moldova a solicitat, într-un proiect de lege, mărirea amenzilor pentru persoanele care permit conducerea automobilului de către persoane ce nu posedă un permis de conducere, pînă la 3000 lei.

Vasile Cojocaru este omul lui Șor

Tânărul prins fără carnet este fiul lui Vasile Cojocaru, primarul localității Pohrebeni și liderul organizației teritoriale a partidului „Renaștere”.

Partidul „Renaștere” este una dintre organizațiile politice conduse de condamnatul fugar Ilan Șor, aflat în prezent la Moscova. Acesta a fost condamnat, anul trecut, în lipsă, la 15 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare de 1 miliard de dolari din 2014, supranumit „furtul secolului” în Republica Moldova.

Autoritățile din Republica Moldova au cerut în repetate rânduri extrădarea politicianului din Israel. Ilan Șor este spatele partidelor pro ruse din opoziție și în spatele mai multor candidați la președinția Republicii Moldova.

Revista presei