România, din nou sub amenințarea dronelor și rachetelor din Rusia

România, din nou sub amenințarea dronelor și rachetelor din Rusia drona / Sursa foto: Arhivă EVZ

Două județe din România sunt, din nou, sub amenințarea dronelor și rachetelor din Rusia, potrivit Inspectoratului pentru situații de urgență.

Tulcea și Constanța, avertizate

Un mesaj R0-Alert a fost trimis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, locuitorilor din judeţele Tulcea şi Constanţa. Aceștia au fost avertizați asupra riscului căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în urma unui atac al Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, în apropiere de graniţa cu România.

„În această seară a fost transmis un mesaj RO-Alert pe teritoriul judeţelor Tulcea şi Constanţa după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atacat al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, în proximitatea graniţei cu România.

Mesajul transmite informaţii de avertizare şi de informare a populaţiei cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi măsuri de adăpostire în cazul în care situaţia o impune”, a informat ISU Tulcea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rachete și drone din Rusia, așteptate să cadă în România

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei din zona de graniţă a României.

„Facem menţiunea că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei din zona de graniţă a României cu Uncraina despre faptul ca sunt posibile atacuri ale Federaţiei Ruse asupra teritoriului ucrainean şi ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului naţional. Până la ora emiterii acestui comunicat nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgenţă 112 în disteleceratul ISU Tulcea”, a mai informat instituția.

Mesajul Ro-Alert a fost trimis şi locuitorilor din municipiul Constanţa.

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă.

În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată, 90 de minute”, a fost mesajul RO-Alert primit cu puţin timp înainte de ora 3 de locuitorii municipiului Constanţa.

Mai multe rachete și drone din Rusia au căzut în România

Reamintim că, de la începutul invaziei pe scară largă a trupelor lui Vladimir Putin în Ucraina, un număr semnificativ de drone și rachete au ajuns pe teritoriul României, mai ales în județul Tulcea, iar în Marea Neagră au fost depistate numeroase mine marine.

Cel mai recent astfel de incident a avut loc la sfârșitul lunii iunie, în județul Tulcea. „Mai multe atacuri odioase au fost comise de Rusia împotriva infrastructurii civile ucrainene. S-au găsit resturi pe teritoriul României. Am informat și ne coordonăm cu Aliații noștri în această chestiune. #România condamnă ferm aceste acțiuni iresponsabile”, a scris Luminița Odobescu, ministrul de Externe al României, pe Twitter.

Revista presei
Vitralii incolore