Ciolacu, despre comparația sa cu Winston Churchill: E un pic cam mult

Ciolacu, despre comparația sa cu Winston Churchill: E un pic cam mult Winston Churchill. Sursa foto: Facebook

Marcel Ciolacu a fost ținta unor controverse legate de studiile sale. Victoria Stoiciu, consilier de stat în Guvernul României, a spus că „i se par teribil de deplasate”, comparând situația premierului cu cea a lui Winston Churchill, „care era un elev mediocru şi foarte problematic”.

Marcel Ciolacu, despre comparația sa cu Winston Churchill

Marcel Ciolacu a comentat declarația pe care a făcut-o consiliera guvernamentală, comparat situaţia sa cu privire la studii cu cea a lui Winston Churchill spunând că i se pare „un pic cam mult”.

Premierul nu a fost prea încântat de acestă comparație spunând că „E un pic cam mult. E prea mult. Este un politician de excepţie Winston Churchill, cu toţii citim din el”.

Ciolacu a amintit de o vorbă celebră, „dacă te opreşti după fiecare câine care te latră şi arunci cu pietre, nu mai ajungi niciodată la destinaţie”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reacţia premierului vine după ce Victoria Stoiciu, a scris pe social media, în contextul controverselor despre media de la Bacalaureat a liderului PSD, că poate fi comparată situația lui Winston Churchill.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi textMarcel Ciolacu. Sursa foto: Facebook

Victoria Stoiciu: Discuţiile despre note mi se par teribil de deplasate

Victoria Stoiciu, consilier de stat în Guvernul României, a făcut o comparație între situația lui Marcel Ciolacu și fostului premier britanic Winston Churchill, despre care se  spunea că a avut rezultate mediocre la școală, dar a fost printe „politicieni brilianţi”.

Victoria Stoiciu a scris în acel comentariu că aceste discuţii „despre note şi diplome mi se par teribil de deplasate, în special când vine vorba de oameni politici”.

În opinia sa, „inteligenţa şi abilitatea unui om politic nu se măsoară prin note şi tot felul de gradaţii academice. Calitatea unui om politic se măsoară prin cât de bine reuşeşte să gestioneze complexitatea guvernării şi să reprezinte interesele cetăţenilor”.

Istoria e plină de oameni cu rezultatemediocre

Victoria Stoiciu a mai subliniat că e plină istoria cu oameni celebri dar care au avut „rezultate mediocre la școală”, iar asta nu i-a împiedicat să fie „politicieni brilianţi”.

Consiliera a venit cu un exemplu făcând referire la Winston Churchill, „care era un elev mediocru şi foarte problematic. De asemenea, mai spune ea, „istoria abundă de politicieni cu studii universitare şi chiar doctorate, care şi-au condus popoarele către dezastre”.

Revista presei
Pasajul. Volumul 2