Szijjártó spune că există o majoritate globală pro-pace

Szijjártó spune că există o majoritate globală pro-pace

Ministrul maghiar de Externe, Péter Szijjártó, a declarat că lumea trăiește în prezent într-o epocă a pericolului: Ungaria și Bahrain sunt ambele membri ai majorității globale pro-pace, care există în pofida faptului că mass-media mainstream europeană dorește constant să nege acest lucru.

Péter Szijjártó: UE a fost acaparată de isteria pro-război

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Ministerul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, şeful diplomaţiei ungare a declarat la o conderinţă de presă susţinută alături de omolgul său din Bahrain, Abdullatif bin Rasid al-Zajani, că lumea trăiește în prezent într-o epocă a pericolului: războiul face ravagii atât în ​​Europa, cât și în Orientul Mijlociu.

„Și eu vin din Uniunea Europeană, dintr-o integrare care, din păcate, a fost acaparată de isteria pro-război și, dat fiind faptul că Ungaria adoptă, dimpotrivă, o poziție fermă pro-pace, apreciem în special acele țări din alte părți ale lumii care susțin pacea la fel de puternic și vocal ca și Bahrain", a spus Péter Szijjártó.

Acesta a adăugat: „Suntem, de asemenea, mândri că Ungaria și Bahrain sunt membri împreună și simultan ai majorității globale pro-pace care există, în ciuda faptului că mass-media mainstream europeană dorește constant să nege acest lucru”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Szijjártó sugerează că vrea capitularea Israelului în fața teroriștilor palestinieni și a Ucrainei în fața Rusiei

Ministrul de externe și-a exprimat apoi aprecierea pentru eforturile Bahrainului de a consolida stabilitatea regiunii din Orientul Mijlociu și a subliniat că fiecare persoană are dreptul de a trăi în pace și liniște în propria sa țară.

„Astfel, vom continua să acționăm împreună şi în viitor pentru ca în Ucraina să fie pace cât mai curând. Am fost de acord că nu există o soluție pe câmpul de luptă și am convenit, de asemenea, că doar o încetare a focului și negocieri de pace pot aduce o soluție (…) Livrările de arme nu fac decât să înrăutățească situația", a subliniat Szijjártó.

El a ma menţionat că „și în același mod, vom acționa împreună și în viitor împotriva terorismului și a organizațiilor teroriste, și ne-am dori să fie stabilite cât mai curând condițiile necesare pentru eliberarea ostaticilor”.

Péter Szijjártó a atras atenţia asupra faptului că pericolul din ce în ce mai mare al escaladării războiului implică riscul formării unor noi blocuri de ţări, în timp ce atât Ungaria, cât și Bahrain cred mai mult în cooperare și conexiuni.

Ministrul de externe a precizat că tocmai din acest considerent Ungaria pledează pentru ca Uniunea Europeană să stabilească o cooperare cât mai strânsă cu regiunea Golfului Persic, și pentru reluarea negocierilor de liber schimb cu Consiliul de Cooperare al Golfului, pentru stabilirea unui acord de viză.

Proiecte comune Ungaria-Bahrein

„Este o onoare pentru noi ca summitul dintre UE și Consiliul de Cooperare al Golfului să aibă loc în timpul președinției ungare a Uniunii Europene, în timpul căruia sperăm sincer ca țările europene să audă vocea pro-pace a ţările arabe", a subliniat oficialul ungar, care a menţinat că în cursul zilei au fost semnate două acorduri importante. Pe baza unuia dintre ele, începând de anul viitor, zece studenți din Bahrain pot veni la universitățile ungare cu burse de stat. De asemenea, s-a ajuns la o înţelegere, conform căreia, în cadrul programului de burse, vor fi oferite oportunități sportive și de învățare în Ungaria pentru tinerii sportivi din Bahrain.

Celălalt acord se referă la protecția reciprocă a investițiilor, care a fost deosebit de important de încheiat acum deoarece mai multe companii ungare sunt pe cale să intre pe piața Bahrainului, a subliniat ministrul ungar de externe, care a salutat, totodată, că Festipay ungar realizează o investiție serioasă în dezvoltarea de software în Bahrain, şi tot această compania va oferi servicii de plată fără numerar la cursa locală de Formula 1, "și, sperăm că va folosi acest lucru ca referință și pentru alte evenimente”.

Investiția este susținută de Guvernul ungar cu un milion de euro.

Péter Szijjártó a mai spus că este o veste bună că negocierile privind investiția companiei ungare Mol în Bahrain au ajuns la linie de sosire, astfel compania va putea oferi tehnologia pentru extracția eficientă şi ecologică a unor zăcăminte petroliere. În plus, conform informațiilor ministrului de externe, se poate ajunge în curând la un acord pentru ca Mol și partenerul său local să construiască o fabrică de bitum de cauciuc în țară, potrivit Magyar Hirlap.

Revista presei
Nopți fără lună