Elena Lasconi, acuzată de corupție și fraudă. Parchetul European, condus de Kovesi, a demarat ancheta

Elena Lasconi, acuzată de corupție și fraudă. Parchetul European, condus de Kovesi, a demarat ancheta Elena Lasconi. Sursa foto: Facebook

Elena Lasconi este acuzată de corupție și fraudă, iar Parchetul European (EPPO) a demarat o anchetă cu privire la un proiect european derulat de primăria Câmpulung. Mai mult, EPPO a confirmat deschiderea acestei investigații și a precizat că prejudiciul este de peste 560.000 euro.

Elena Lasconi, acuzată de fapte de corupție și fraudă

Parchetul European (EPPO) a decis să ancheteze activitatea primăriței din Câmpulung, nimeni alta decât candidata USR la președinția României, Elena Valerica Lasconi. Mai exact, ancheta EPPO vizează posibile fapte de corupție și fraude îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Totul a plecat după ce cetățenii au sesizat organele de cercetare penală, în legătură cu modul în care Elena Lasconi ar fi sustras importante sume de bani din proiecte europene destinate celor mai săraci români din localitatea argeșeană, scriu jurnaliștii de la ziaruldinmuscel.ro.

Metoda prin care ar fi fost sustrași banii

Mai trebuie precizat că este vorba despre un proiect, cu durata de finalizare 31 decembrie 2023, care s-a derulat la Câmpulung și a fost finanțat din fonduri europene nerambursabile având un buget total de 11.169.169,52 RON

Ne puteți urmări și pe Google News

Banii din proiectul menționat mai sus ar fi fost sustrași cu ajutorul unor firme de apartament, agreate de Elena Lasconi.

Investigația magistraților europeni a fost deschisă în urma sesizărilor repetate ale unor cetățeni din Câmpulung, care semnalau infracțiuni următoarele infracțiuni: folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoanăElena Lasconi, acuzată de fapte de corupție și fraudă. Sursa foto: Facebook

Primăria condusă de Elena Lasconi, acuzată că a făcut plăți ilegale

Acest proiect, cu durata de finalizare deja depășită (31 decembrie 2023), s-a derulat la Câmpulung, în județul Argeș, a fost finanțat din fonduri europene nerambursabile și a avut un buget total de 11.169.169,52 RON. Proiectul a fost  împărțit pe parteneri în felul următor:

  • Municipiul Câmpulung  (lider) – 5.802.466,48 lei
  • Direcția de Asistență Socială, 1.187.385,40 lei,
  • Spitalul Municipal Câmpulung (partener 2) – 1.336.931,10 lei,
  • Posh Media Concept SRL (partener 3) – 1.069.020,56 lei,
  • C & C Grup SRL (partener 4) – 1.519.237,38 lei,
  • Liceul Tehnologic Auto (partener 5) – 254.128,60 lei. Mai multe date despre acest dosar puteți citi site-ul ziaruldinmuscel.ro.

Revista presei
Nopți fără lună