Ce nu face un bărbat pentru mușchii săi. Noul trend pentru a arăta ca supereroii Marvel

Ce nu face un bărbat pentru mușchii săi. Noul trend pentru a arăta ca supereroii Marvel

În Statele Unite ale Americii, noul trend pentru bărbați este de a lua testosteron pentru a crește masa musculară și pentru a arăta ca supereroii Marvel.

Hormonul care crește masa musculară

Testosteronul este un steroid care întărește mușchii și crește libidoul.

Suplimentul de testosteron a fost în mod tradițional rezervat bărbaților care nu pot produce o cantitate suficientă dehormoni, o afecțiune medicală numită hipogonadism.

Tratamentul este acum adesea căutat de bărbații sănătoși, mulți între 30 și 40 de ani, pentru a depăși obezitatea, disfuncția erectilă sau declinul hormonal normal legat de vârstă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Fântâna tinereții” pentru bărbați

Bărbații plătesc, în general, între 1200 și 2600 USD pe an pentru tratamentul cu testosteron, care este prezentat în reclamele online ca un mijloc de a îmbunătăți performanța în sala de sport și în dormitor.

 

Cei care renunta își pot pierde fizicul îmbunătățit. Unii spun că preferă să folosească un donator de spermă decât să înceteze să mai ia testosteron, a spus Paul Shin, un urolog cu specializare în fertilitate din Washington, D.C.

Nevoia de a arăta bine în detrimentul fertilității

„Beneficiile fizice ale medicamentului, a spus el, sunt mai importante pentru ei decât „nevoia lor de moștenitori”.

Dozele prescrise de clinici sunt mai mici decât dozele de steroizi luate de culturiștii competitivi ai căror mușchi cresc în proporții ciudat de mari. Guvernul federal clasifică testosteronul ca o substanță controlată din programul 3, alături de codeină și ketamina, din cauza potențialului său de abuz.

Prescripțiile pentru cipionat de testosteron, o formă generică vândută în mod obișnuit de clinici, au crescut de opt ori din 2010. Când sunt adăugate la produsele de marcă, numărul total de prescripții de testosteron este la un nivel record, potrivit instrumentului de urmărire a rețetelor Iqvia.

Tratamentul cu testosteron are efecte secundare

Unii bărbați apreciază tratamentul, alții suferă de efectele sale secundare. Reclamele pentru testosteron menționează rar riscul de mărire a sânilor masculini, testicule micșorate, cheaguri de sânge și infertilitate.

În mod ironic, virilitatea indusă artificial de testosteron poate reduce numărul de spermatozoizi la zero. Medicii de fertilitate raportează o creștere a numărului de cupluri care nu pot rămâne însărcinate deoarece bărbatul ia hormonul, care reduce cantitatea de testosteron natural produsă de organism.

Calvitie

Sursa: Pixabay

„Cu siguranță, în ultimii cinci ani, numărul de persoane care iau testosteron a crescut vertiginos”, a spus Barrett Cowan, urolog în reproducere la Posterity Health din Colorado. „Oamenii tind să presupună că infertilitatea este o problemă feminină. (...) Adesea este o problemă masculină”, completează medicul.

Oprirea suplimentului cu testosteron are efecte nedorite

Oprirea medicamentului riscă săptămâni de oboseală și depresie în timp ce organismul repornește producția naturală a testosteronului.

„Accentul modern asupra imaginii corpului masculin a apărut în anii 1980”, a spus Skip Pope, profesor de psihiatrie la Harvard Medical School.

El a identificat o afecțiune numită dismorfie musculară, care descrie bărbații care sunt preocupați patologic de creșterea masei musculare

Companiile farmaceutice tradiționale au abandonat comercializarea de testosteron

Companiile farmaceutice au abandonat în mare parte comercializarea de testosteron, alungate de producătorii de medicamente generice, precum și de procesele colective care au la bază presupuse atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și alte probleme medicale, care au fost legate de tratamentele hormonale.

Asta a lăsat o cale deschisă pentru clinicile de sănătate pentru bărbați.

Revista presei
Baletul fantasmelor