Uniunea Europeană, bani pentru satele din Republica Moldova. În ce vor fi investite fondurile

Uniunea Europeană, bani pentru satele din Republica Moldova. În ce vor fi investite fondurile Uniunea Europeană. Sursa foto: arhivă EVZ

Republica Moldova. Bani oferiție de Uniunea Europeană, pentru un proiect amplu, ce vizează Republica Moldova. Mai multe localități rurale vor împărți suma de 9,5 milioane de euro.

Executivul de la Chișnău va direcționa suma primită de la UE, iar fondurile vor fi alocate pentru programe diverse, care au scopul de-a consolida securitatea națională. De asemenea, se mai urmărește și înlesnirea procesului de aderare la structurile Uniunii Europene.

Bani oferiți de Uniunea Europeană, pentru investiții în localitățile rurale din Republica Moldova

Proiectul în discuție a fost numit „EU4 Moldova Rezilientă- Stat Sigur, Comunități Puternice” și se întinde pe durata a 18 luni.

După cum se specifică în proiect, urmează să fie selectate cinci localități din mediul rural. Acolo unde va fi implementat conceptul „Sat inteligent”. Fiecare sat ce va fi ales va beneficia de suma de 80.000 de euro pentru organizarea proiectelor inovatoare. În satele ce vor intra în joc se va investi în parcuri fotovoltaice, cu un buget de până la 190.000 de euro, pntru fiecare localitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum va decurge proiectul și modul în care sunt absorbite fondurile

„Noi considerăm că este extrem de important să lucrăm în strânsă colaborare cu autoritățile locale, să adaptăm inovațiile la necesitățile oamenilor, să consolidăm încrederea socială pentru binele comunităților”, a afirmat  Przemyslaw  Musialkowski, director al fondului Solidarity Found PL din Moldova.

Euro

Euro/Sursa foto: politia.md/ro

Detalii despre acest subiect a oferit și Nicolae Soloviov, cel care este manager de proiect. Noi vom construi și vom reconstrui edificii tehnice și specializate, în special, stații de pompieri, la fel noi vom implementa proiecte de revitalizare urbană pentru autoritățile publice locale și noi vom finanța achiziția de echipament specializat pentru întreprinderile municipale”, a afirmat Soloviov. Care a mai precizat:  Iar ce ține de finanțare, noi vom oferi granturi pentru introducerea noilor tehnologii, pentru două grupuri de beneficiari, atât pentru autoritățile publice locale, cât și pentru întreprinderile mici și mijlocii.”

Revista presei
Pași în gol. Volumul 1