Se răcește vremea. Furtuni puternice și vijelii în aproape toată țara

Se răcește vremea. Furtuni puternice și vijelii în aproape toată țara Furtună. Sursă foto: Unsplash

Vremea se răcește considerabil. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo până la finalul acestei săptămâni. Temperaturile scad în majoritatea țării și vin furtuni puternice și vijelii. În zona Moldovei, dar și în centrul sau sudul țării, temperaturile maxime vor fi de doar 22-23 de grade. În Moldova va fi cel mai frig.

Vremea marți și miercuri

Cerul va fi mai mult senin, exceptând extremitatea de est a teritoriului, unde vor fi unele înnorări și izolat averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări, pe arii restrânse, în estul țării. Temperatura minimă va fi 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24 de grade în Dealurile de Vest.

În Capitală, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă se va situa între 17...19 grade.

Vijelii, furtună, ploi

Vijelii, furtună, ploi. Sursa foto: Pixabay

Vremea miercuri și joi

În estul, sud-estul și parțial în centrul țării,temperaturile vor fi mai scăzute față de ziua precedentă, iar în rest se vor menține cu mult peste mediile multianuale (cu 7...10 grade). Vremea va fi călduroasă în Banat, Crișana, local în Oltenia și în sud-vestul Munteniei. În aceste zone, disconfortul termic va fi ridicat, cu un indice temperatură-umezeală (ITU) în jurul pragului de 80 de unități.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara, local în zona de munte și în nordul Olteniei și al Munteniei și izolat în rest, iar noaptea ploi locale se vor semnala în nord-estul teritoriului. În Carpații Meridionali și în zona deluroasă din sud, cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp. Meteorologii anunță grindină.

În Capitală va fi caniculă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35...40 km/h. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade.

furtuna

Furtună. Sursă foto: Unsplash

Prognoza meteo pentru joi și vineri, în țară

Vremea va continua să se răcorească în nord-estul teritoriului, iar temperaturile vor fi în scădere și în nord-vest, centru și sud-est. În vest și în sud-vest va fi cald. Maximele se vor încadra între 22...23 de grade în nordul Moldovei și depresiunile din estul Transilvaniei și 34...35 de grade în Banat și sudul Olteniei.

În nord-estul țării și în zona Carpaților Orientali, nebulozitatea va fi persistentă și temporar va ploua, iar începând din orele după-amiezii înnorările se vor accentua în Carpații Meridionali și Occidentali și zona submontană a acestora, unde local vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice.

În Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza și seara. Vântul va sufla slab și moderat.Temperatura maximă va fi de 30...31 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade.

Prognoza meteo pentru vineri și sâmbătă

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. În Banat, Oltenia, Moldova și la munte, cerul va avea înnorări temporar accentuate, va ploua, mai ales sub formă de aversă și local se vor semnala descărcări electrice. Izolat vor fi cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil.

Vântul va avea intensificări în sudul Banatului, iar în rest, va sufla în general moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în Moldova și 33 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 10...11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20...21 de grade pe litoral.

În Capitală va fi cald și nu va ploua. Temperatura maximă va fi de 30...31 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade.

Prognoza meteo pentru sâmbătă și duminică

În jumătatea vestică a țării, vremea va fi în general instabilă, iar temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate. Meteorologii anunță ploi și descărcări electrice.

În restul teritoriului, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Maximele vor fi între 24 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20 de grade pe litoral.

În Capitală va fi cald. Vântul va avea ușoare intensificări în cursul zilei, iar noaptea va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade.

Revista presei
Ultima oră