Scandal după meciul FC Botoșani-Petrolul. Suporteri ploieșteni, săltați de poliție

Scandal după meciul FC Botoșani-Petrolul. Suporteri ploieșteni, săltați de poliție Petrolul Ploiești. Sursa foto: Facebook

Petrolul Ploiești a învins în deplasare echipa FC Botoșani. Din păcate, atmosfera devenit tensionată după meci în centrul orașului Botoșani unde un grup de suporteri au sărbătorit victoria.

Petrolul a învins FC Botoșani. Suporteri ploieșteni, săltați de poliție

Suporterii echipei Petrolul nu s-au mulțumit doar să sărbătorească normal, ci au decis să aprindă o torță și au început să se comporte nepotrivit motiv pentru care au atras atenția polițiștilor, care împreună cu jandarmi, au intervenit pentru a-i potoli.

Incidentul din centrul orașului Botoșonai a fost confirmat și de Inspectoratul de Poliție Județean spunând că „polițiștii de la acțiuni speciale împreună cu jandarmmii au intervenit”. De asemenea, în comunicat se mai spune că „mai multe persoane au fost conduse la sediul poliției”.

Martorii au spus că totul a decurs normal până în clipa în care ultrașii Petrolului au aprins niște torțe. Imediat polițiștii și jandarmii au intervenit. Un martor a spus că scandalul a început „după ce s-au îmbătat și au început să aprindă torțele”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Suporterii au fost însoțiți de jandarmi la Stația CFR Botoșani

Jandarmeria a anunțat că mai mult persoane „au fost identificate și sancționate contravențional”, iar suporterii au fost însoțiți de jandarmi la Gara din Botoșani, unde au fost păziți în permanență, până au urcat în tren.

Peluza Latina a emis un comunicat în care au anunțat că condamnă ferm „ abuzurile forțelor de ordine împotriva suporterilor Petrolului”. Aceștia mai spun că „într-un gest abuziv suporterii echipei Petrolul Ploiești au fost victimele unor acte de violență inadmisibile”.

„Deși și-au sărbătorit victoria în mod pașnic, fără incidente în stadion sau în afara acestuia, aceștia au fost agresați fizic de jandarmi după meci, pe o terasă din centrul Botoșaniului, sub pretextul că au aprins o torță. Suporterii au fost literalmente călcați în picioare de forțele de ordine, iar unii dintre ei au suferit chiar fracturi”.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „LIBER SÃ FIU ULTRA"! RA'!”

Fanii echipei Petrolul doreau doar să-și exprime bucuria

Peluza Latina a mai transmis că acest comportament nu a putut fi justificat, făcând referire la „brutalitatea disproporționată a acțiunilor jandarmilor”.

În opinia lor, a fost doar un pretext vag, și „au comis un abuz de putere, atacând suporterii care doreau să-și exprime bucuria pentru echipa lor”. În opinia lor „acest incident subliniază încă o dată problema utilizării forței excesive în situații care nu o impun, afectând drepturile fundamentale ale cetățenilor la liberă exprimare și la adunare pașnică”, se arată în comunicatul emis de Peluza Latina.

Revista presei