Bărbat din București, arestat după ce și-a șantajat soția la partaj

Bărbat din București, arestat după ce și-a șantajat soția la partaj Percheziții. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un bărbat din București a fost arestat după ce și-a șantajat soția cu scopul de a încheia partajul bunurilor comune în condițiile stabilite de el. Acesta și-a amenințat fosta parteneră cu moartea și a fost agresiv cu polițiștii.

Bărbatul a accesat fără drept adresele de poștă electronică ale victimei și i-a modificat credențialele de acces la conturile deținute pentru anumite platforme. Acesta a lăsat-o fără bani. Mai mult, el a fost violent cu autoritățile în timpul perchezițiilor, potrivit Clujust.

A fost arestat după ce și-a amenințat soția

„La data de 28.08.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de şantaj, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice și ultraj.

perchezitii, Dâmbovița

Percheziții. Sursa foto: Arhiva EVZ

Din materialul probator administrat a rezultat că, în perioada august 2023- august 2024, inculpatul a constrâns o persoană vătămată ( în perioada procedurii de desfacere a căsătoriei) amenințând-o cu agresiuni fizice și cu moartea pentru a o determina să încheie partajul cu privire la bunurile comune, în condițiile stabilite exclusiv de el, urmărind astfel să obțină, în mod injust, anumite foloase patrimoniale.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, acesta a accesat fără drept adresele de poștă electronică ale victimei și i-a modificat credențialele de acces la conturile deținute pe anumite platforme, lipsind-o astfel de veniturile realizate din activitatea societății comerciale în care persoana vătămată avea calitatea de asociat unic.Astăzi, cu ocazia percheziției efectuate la locuința inculpatului acesta s-a manifestat în mod violent aruncând cu diverse obiecte contondente în direcția polițiștilor prezenți la acțiune.”, a transmis DIICOT.

Poliția,

Poliție. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un bărbat, arestat după ce și-a înjunghiat fosta soție

Recent, un bărbat a fost arestat preventiv, vineri, pentru violenţă în familie, după ce şi-a înjunghiat fosta soţie, în urma unui conflict spontan. Femeia a fost rănită în zona braţului şi coapsei. Ea a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Poliţiştii au stabilit că agresiunea a avut loc care, pe fondul unui conflict spontan.

Ce spun oamenii legii

”După comiterea faptei, bănuitul a fugit, fiind identificat de către poliţişti, la scurt timp, pe raza comunei Gura Foii, şi condus la audieri. A fost întocmit formularul de evaluare a riscului, fiind emis un ordin de protecţie provizoriu pentru 5 zile. De asemenea, în urma probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti, bărbatul de 49 de ani, din Gura Foii, a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore”, informează Poliţia Judeţeană Dâmboviţa.

 

Revista presei